Gå til sidens hovedinnhold

Håkon leder EM i motocross

Håkon Østerhagen fra Slattum vant også andre EM-runde i motocross 125 ccm i Italia og har en klar ledelse sammenlagt.

Runden i Maggiora Park endte med seier i begge heatene, men Håkon måtte jobbe for poengene. Han tapte litt terreng i begge startene, men jobbet seg raskt opp i tetkampen.

I det første heatet krasjet lederen, og fra 3. plass klarte Håkon raskt å passere utøveren foran. Derfra var det bare å konsentrere seg om å unngå feil. I det andre heatet kjørte han smart og passerte flere på inner’n, men det tok tid å komme forbi lederen. Men det lyktes etter hvert og han vant racet.

Ettersom han kjørte inn til 1. og 3. plass i den første EM-runden og også var best totalt sett den helga har han opparbeidet seg en ledelse på 25 poeng i EM-sammendraget etter to løp. Håkon står med 95 poeng så langt.

Håkon har også kjørt to runder i det italienske mesterskapet. I det første vant han begge racene med samme løpsutvikling som i EM-rundene: litt terrengtap i starten, men kommer raskt forbi og kjører i tet til mål. Innsatsen i den andre runden var han derimot langt fra fornøyd med selv om det ble 3. og 2. plass i racene og 2. plass totalt i helga. «For å være ærlig så kjørte jeg dritt hele helgen. Kun feil og ikke fokus i det hele tatt. Virkelig ikke fornøyd med denne helgen, men jeg slutter ikke å kjempe om mesterskapet», oppsummerer han på Facebook.

Kommentarer til denne saken