Håkon (18) kjører i 250 cc-klassen, og tok såkalt holeshot i begge heatene. Det vil si at han er først inn i første sving etter starten. I det første heatet var han i mål drøye fem sekunder foran Quentin Marc Prugnieres fra Frankrike og Camden McLellan fra Sør-Afrika, mens det var langt ned til de øvrige.

I det andre heatet vant Lucas Coenen fra Belgia overlegent med ni sekunder ned til Håkon som var enda lenger foran Prugnieres på 3. plass. Det startet 40 førere i det første heatet og 38 i det andre.

EM-leder Rick Elzinga fra Nederland ble nummer ni i første og fire i andre heat, men har en klar ledelse i sammendraget.

Opp og ned

Det er gjennomført åtte EM-runder til nå, og det kjøres to heat hver gang. Til helga drar førerne til finske Hyvinkää, mens de avslutter helga etter i franske Saint Jean d'Angèly. Det er 25 poeng for heatseier og deretter 22, 20, 18, 16 og 15 poeng ned til ett poeng for 20. plass. Maksimal poengsum for en løpshelg er altså 50.

Håkon startet EM flott med 38 poeng i italienske Mantova, men så ble det bare ni poeng i portugisiske Agueda før han slo til med strålende 45 på italienske Maggiore. På Riola Sardo i Italia fikk han 20 poeng, mens franske Ernée ga 18 poeng i det ene løpet han fikk fullført. Tyske Teutschental ga 21 poeng, men på belgiske Lommel ble det kun målgang i ett løp og sju små poeng før det virkelig lyktes med 27 poeng i Uddevalla i Sverige. Med det klatret Håkon til 6. plass totalt i EM.

Ligger på 6. plass

Stillingen i EM med 100 poeng igjen å kjempe om er at Rick Elzinga fra Nederland har en klar ledelse med 311 poeng, mens norske Cornelius Tøndel har grepet om 2. plassen med 267. Håkon har en liten mulighet på 3. plassen, men da må mye klaffe. En plass mellom fem og sju er nok mer realistisk.

Stillingen bak de to første er denne: 3. Lucas Coenen, Belgia 233, 4. Camden McLellan, Sør-Afrika 224, 5. Andrea Bonacorsi, Italia 207, 6. Håkon Østerhagen, Norge 205, 7. Quentin Marc Prugnieres, Frankrike 205, 8. David Braceras, Spania 167, 9. Maximilian Spies, Tyskland 146, 10. Yago Martinez, Spania 123. 105 førere har deltatt i minst ett heat og 59 av dem har tatt poeng.

Håkon kjører for Fantic Factory Team Maddii som holder til i Italia. Foruten EM-rundene er han også tatt ut til å kjøre lag-VM for Norge. Det foregår i USA i slutten av september.