Marit Aabel er kjent for sine arbeider i den figurative tradisjonen. Hennes verker kan deles i religiøse emner og rene landskaper. Sommerens utstilling på Hadeland har kun kalt "Døren".

Døren er både håndgripelig og kjent. Vi forstår også bildet av døren i overført betydning. Døren innbyr til å oppsøke det skjulte rommet.

I alle hus er det dører som fører inn og ut. Kirkerommets inndelinger fører oss gjennom dører og porter og er den liturgiske dramatikken. Den smale veien inn gjennom koret og apsis er bevegelsen som kropp og sjel søker. Bak den innerste luken kommer den nye dagen ved soloppgang, framholder Marit Aabel.

Ut og inn til stillheten

Bevegelse og stillhet veksler gjennom tid som fører oss gjennom dører og portaler. Døren skiller to rom, ofte et uterom fra et innerom. Bevegelsen kan være både stor og liten.

Livet er ikke stillestående om det er stille. Når det er stille kan en sans få dominere. Slik fanges en opplevelse som blir en tanke.

Eventyrlig å være menneske ved å gå ut fra uroen og inn til stillheten.

Kari Røken Alm, kulturansvarlig i Søsterkirkene, ønsker Varingens lesere velkommen til vernissage lørdag 15. juni kl. 12 i Mariakirken. Utstillingen vil stå i sommerkirkens periode fram til 18. august.