Umulig å leve av så lite

Artikkelen er over 1 år gammel

Madeleine Holtet (29) er helsefagarbeider og ønsker å jobbe fulltid på sykehjem. Utsiktene er heller dårlige. I dag har hun en stilling på 19,84 prosent og uforutsigbare vikarvakter.

DEL

Nylig kunne Varingen bringe nyheten om betydelig overforbruk i hjemmetjenesten i Nittedal kommune. Storparten av merforbruket skyldes økt bruk av vikarer.

Helsefagarbeider Madeleine Holtet fra Hagan opplever situasjonen som svært frustrerende.

– Jeg var optimistisk da jeg nådde målet mitt i 2015 og gikk ut med toppresultat som helsefagarbeider. Det er dette faget jeg vil jobbe med! Men det tærer på at jeg ikke får en større stilling.

Full av arbeidslyst og med en fagutdanning i ryggen – men stort sett ledig på dagtid. Madeleine Holtet skulle gjerne jobbet mer og vært en del av en stab, hatt kolleger. Hun er frustert over at arbeidsgiveren Aurskog-Høland kommune tilbyr få stillinger for helsefagarbeidere som man kan leve av.

– Umulig å leve av!

Selv har hun en stillingsprosent like i underkant av 20 prosent på rehab-avdelingen på Bjørkelangen sykehjem. Det betyr at hun kun jobber annenhver helg til ulike tider. I tillegg kan hun bli spurt om å steppe inn som sykevikar. Det gjør hun gjerne, men det kan samtidig gjøre hverdagen uoversiktelig.

– Det er umulig å leve av en lønn på 19,84 prosent, så jeg jobber så mange ekstravakter jeg kan. Men det er vanskelig å legge planer siden ekstra vakter kan komme brått på. Men jeg svarer ja, så sant jeg kan! Jeg har opplevd at hvis jeg sier nei én gang, kommer jeg lenger ned på lista en annen gang de trenger vikar.

Hun forteller at det også er ekstra vanskelig å bli syk i liten stilling og ikke får tatt ekstravakter.

– Det merket jeg da jeg var sykemeldt med hjernehinnebetennelse i september. Da ble det naturligvis ingen ekstravakter, noe som igjen går utover lommeboka.

Artikkeltags