Se opp for unge bakegründere

EGET SELSKAP: Daglig leder Elise Aabel (14, t.v.) og selger Emilie Steinkjer (14) i elevbedriften Hakadal Landhandleri AS.

EGET SELSKAP: Daglig leder Elise Aabel (14, t.v.) og selger Emilie Steinkjer (14) i elevbedriften Hakadal Landhandleri AS.

Artikkelen er over 1 år gammel

Elevene i 9. klasse på Hakadal ungdomsskole vil snart oversvømme nordre del av kommunen med boller og pizzasnurrer.

DEL

– Hver morgen på ukedagene vil vi stå på Hakadal stasjon og selge kaffe og bakevarer, sier daglig leder Elise Aabel (14) i Hakadal Landhandleri AS.

Fra onsdag 8. til onsdag 15. november skal de rundt 70 elevene som går 9. trinn på Hakadal ungdomsskole vie seg helt til å drive næringsvirksomhet; en stor kombinert bake- og fotobedrift der elevene har søkt jobber og kjøpt hver sin aksje pålydende 150 kroner.

Tidlig start for bakerne

Bakeridelen blir den mest utadrettede virksomheten.

– Det blir viktig at vi står tidlig opp, sier selger Emilie Steinkjer (14).

– Jeg søkte på jobben som selger fordi jeg har godt humør, liker å snakke med folk og ikke er redd for å spørre om folk vil kjøpe noe, fortsetter hun.

Bakegruppa må møte på skolekjøkkenet i sekstida om morgenen, for å få ferske varer klare til togpendlerne. Så overtar selgerne. Elevene vil også gå fra dør til dør og stå forskjellig steder rundt i bygda for å få avsetning på baksten.

Liker å ha ansvar

Elise Aabel var en av to elever som søkte på jobben som daglig leder. Hun ble valgt ut etter å ha vært på intervju hos en lærer.

– Jeg må passe på at alle har det bra på jobb. Jeg liker å ha ansvar og er veldig pliktoppfyllende. Det blir nok ikke jeg som først tar ut avspasering, forteller hun.

Elevbedriftsuka avsluttes med en stor foreldrekveld onsdag 15. november. Da vil blant annet fotografigruppa selge bilder de har tatt der temaet er høst og farger. I løpet av uka skal Hakadal Landhandleri AS også arrangere neondisko for 5. til 7. klasse.

– Til sammen håper vi å tjene kanskje 30.000 kroner. Pengene går til klassetur i 10. klasse, sier CEO Elise.


Artikkeltags