Selv om Greg turnerer og spiller over hele verden, ikke minst i Kina, Japan og Sør-Amerika, har han utviklet en helt spesiell tilknytning og kjærlighet til Norge. I særdeleshet er han begeistret for Steinway-flygelet i Flammen. En av hans CD-produksjoner, «Mesterverk for piano», er faktisk spilt inn nettopp her.

– Da synes vi selvsagt det er ekstra stas å ønske ham tilbake, sier kulturhusleder Mariann Torsvik.

Konsert med rød tråd

Det er så definitivt en rød tråd gjennom tirsdagens konsert: Greg vant førsteprisen i den nasjonale Chopin-konkurransen i Warszawa i 2010. Etter denne seieren kan han med rette kalle seg Chopin-mester.

Mozart har også stått hans hjerte nær i alle år, og Chopin var en stor beundrer av nettopp Mozart og betraktet ham som sitt store forbilde. I denne klassikeren vil Greg vise det musikalske slektskapet mellom Mozart og Chopin.

Flyt og frihet

Greg Niemczuk har de siste 14 årene spilt over 400 konserter i 31 ulike land. Det er i særdeleshet hans sensitive og poetiske tolkninger, kombinert med vakker klangbehandling og lidenskapelig virtuositet som har gjort ham til en favoritt blant publikum og presse.

Carnegie Hall-debuten hans ble beskrevet i The Epoch Times som «full av flyt og frihet i linjene, et ekstremt bredt dynamisk spekter - fra øredøvende fortissimoer til hviskende pianissimoer - klanglig variasjon og glitrende virtuositet».

Greg får stadig bedre fotfeste her i Norge også. Overalt hvor han spiller blir han invitert tilbake. Hovedgrunnen er at han er en begavet pianist med stor formidlingsevne, men også fordi han er en hyggelig og utadvendt person som er god på å formidle anekdoter og musikkhistorie på en lettfattelig og underholdende måte.