Gå til sidens hovedinnhold

Gratis kurs for nittedøler om økonomi og gjeld

NAV Nittedal har gjort avtale med kursholder Arman Vestad og tilbyr nå alle nittedøler to kurs om penger, et i hverdagsøkonomi og et om gjeldshåndtering.

– Jeg har tenkt å ta kurset i hverdagsøkonomi selv, og anbefaler alle ansatte i kommunen om å gjøre det samme. Det er for egen utviklings del, samt at det kan gi nye og nyttige innspill når det gjelder den daglige økonomien, sier Camilla R. Flesland.

Hun er avdelingsleder ved NAV Nittedal, og ønsker å få ut tilbudene om de to kursene til flest mulig nittedøler.

– Dette er åpent for alle. Du trenger ikke være registrert eller på noen måte motta noen av våre tjenester for å benytte deg av disse kursene. De er for alle, forteller hun.

Jobbe forebyggende

– Vi jobber stadig vekk med utvikling av våre tjenester og vi ønsker å kunne være enda mer tilstede i lokalmiljøet og jobbe forebyggende, forklarer hun om tilbudet.

NAV Nittedal tilbyr derfor gratis digitale økonomikurs i samarbeid med Arman Vestad. Det er et kurs i hverdagsøkonomi og et i gjeldshåndtering.

– Dette er etter vår mening er et godt og nyttig tilbyd for innbyggerne i Nittedal, sier Flesland.

Har erfaring

Kursholder Arman Vestad har selv hatt store gjeldsproblemer tidligere. Etter at han fikk orden på økonomien har han jobbet 15 år i Nav, og har holdt tilsvarende kurs som dette i like mange år.

– Kurset avholdes gjennom Zoom - et digitalt webinar. Sendingen varer i en time. Alle kurs starter klokka 13:00 på kursdagene, opplyser Flesland.

Påmelding skjer her:

https://kurs.finansiellhelse.no, eller scan QR-koden med mobil:

Her kan du velge kurs du ønsker å delta på. Du kan delta på begge kursene, men må melde deg på ett og ett. Oppgi navn, epostadresse, hvilken dato du ønsker å delta på og hvilken kommune du tilhører. Alle kursene starter som nevnt klokka 13:00 på kursdagene.

Kurset varer ca. 60 minutter, inkludert spørsmål i etterkant. Målet er at alle skal få svar på sine spørsmål som stilles i chatten etter at kurset er avsluttet. Dette kan gjøres anonymt.

Kan være anonym

Undervisningen varer fra 30-45 minutter, og du kan sende inn spørsmål anonymt underveis. Kursholder forsøker å svare på alle spørsmål innenfor denne tiden med motto “100 % respons”.

Ved å velge anonym profil når du stiller spørsmål i chatten vil du være helt anonym for de andre deltakerne. (valget om anonymitet tar du inne i webinar-rommet).

– Har du mye gjeld, bør du ta begge kursene. Du melder deg likevel på et av kursene av gangen, sier Flesland.

Kursdatoer vår 2021:

Hverdagsøkonomi

Gjeldshjelpen

Onsdag 5. mai 2021

Onsdag 12. mai 2021

Onsdag 19. mai 2021

Tirsdag 25. mai 2021

Onsdag 2. juni 2021

Tirsdag 8. juni 2021

Onsdag 16. juni 2021

Tirsdag 22. juni 2021

Kommentarer til denne saken