Løypekjørerne Knut Bøhler, Leif Ivar Vangerud og Thomas Pettersen måtte jobbe litt ekstra for å få gode løyper i år på grunn av vekslende temperaturer i forkant. Men etter at det ble ordnet med løyper ble det fritt frem for å gjennomføre når det passet i løpet av helga.

Førstemann over streken var Linus Neskjærn (7). – Det føltes veldig bra, men det var litt vanskelig føre, sier en stolt Linus med mamma smilende i bakgrunnen. Det var tydelig at det likevel ikke gikk utover humøret, og jammen tok han en runde til.

Vilhelm (3,5 år) og Emilie (3 år) deltok også, og røper at dette var aller første gang de fikk premie. – Jeg har helt nye ski, fortalte Vilhelm stolt. Lillebror til Emilie, Tobias (1 år), fikk også henge med på akebrett.

Det var bestefar Knut Bøhler som hadde ordnet så flotte løyper. Knut sier han har vært på Mattismyra siden han var liten gutt. Hans besteforeldre bygde i 1922 hytte like i nærheten av hvor han selv bor nå i dag. Han vokste opp på Trasop, men tilbrakte store deler av feriene sommer som vinter på Tumyrhaugen.

Så hvordan var det å gå for de yngre? – Det var kjedelig og helt umulig. Skiene var dumme, sier Elinor, men med et lurt smil. Max Emilian derimot skryter av at skistavene og skiene hans var kjempebra. – Det var gøy, sier Eirin. – Skulle bare ønske det var skøytespor.

Alle ønsker får man ikke oppfylt. Men i en sakte og rolig strøm med god smittevernsavstand kommer blide barn og voksne, naboer som slår av en prat og føler på det verdifulle fellesskapet. Mattismyra har vært flittig brukt i vinter, også takket være stor innsats fra Bård Sørlie og hans far med skøytebanen.