Avstanden opp til Akerselva og Harstad er riktignok bare tre poeng med fem runder igjen av eliteserien i innebandy, men GIF er ferdigspilt mot begge og fasiten ble null poeng. GIF har derimot full pott mot nyopprykkede Ull/Kisa. Dessuten har de slått jumboen Narvik, som de må slå igjen for ikke å havne i skikkelig trøbbel, og Nor 92, som er en av de fire lagene i toppen. Kapasiteten er der med andre ord, men laget har trøbbel med å levere fullgode kamper.

En grusom midtperiode ødela mot Akerselva sist helg, mens en svak siste periode gjorde at det ikke ble poeng mot Sveiva onsdag. GIF ledet 1-0 i den viktige bunnkampen borte mot Akerselva og spilte også 1-1 i siste. Men med 0-7 i midtperioden, hvor Akerselva scoret på sju av 13 skudd, ble det helsvarte 2-8. Simon Wistrøm og Vetle Mellum scoret målene.

Hjemme mot Sveiva onsdag stod det 5-5 etter to perioder, men dessverre ble det 1-5 i siste og tap 6-10. Sveiva ledet 2-0 og 4-2, men GIF var foran på 5-4. Dessverre ble det fem Sveiva-mål på de første 12 minuttene i siste og kun én GIF-redusering rett før slutt. Målene ble satt inn av Simon Wistrøm (3), Vetle Mellum, Ådne Mellum og Jonas Neskvern. I 1. divisjon er det Bækkelaget og Vålerenga som kniver i toppen, mens Fredrikstad,som rykket ned fra eliten i fjor, er på god vei ned enda en divisjon.

GIF-damene spilte også mot Sveiva onsdag, og så ut til å gå mot en sikker seier da de ledet 3-0 etter to perioder. Mari Kristiansen, Emilie Sollie-Johansen og et selvmål av Sveiva hadde sørget for det. Men i siste periode raste det sammen for GIF. Sveiva scoret fem ganger og vant 5-3. Dermed er det enda jevnere om 3. plassen i eliteserien bak Grei og Tunet. Sveiva har 22 poeng, Stavanger og GIF 20 og Monolitten 19 poeng etter 15 av 21 kamper.