GIF tapte vårkampen på Li mot Mjølner, men i Narvik ble det seier 2-0. Walid Khris ga GIF ledelsen ti minutter ut i 2. omgang, og Eirik Karlsen Steine sikret seieren på overtid etter at Mjølner noen minutter tidligere var redusert til ti mann. Godset 2 lå under 1-2 mot Lørenskog da klokka passerte 90 minutter, men fikk utlignet på overtid. Fløya slet seg til 1-0 borte over Mjøndalens 2. lag med en scoring fem minutter før slutt. Men totalt sett var det en runde som gikk i GIFs favør.

Fløya er seks poeng bak GIF, og må også hente inn 17 plussmål. Men de har muligheten til å pynte på målscoren i de neste kampene mot Skjervøy og Senja. Deretter venter tøffere motstand i form av Lørenskog (h) og Tromsøs 2. lag (b) før de avslutter mot Mjølner (h).

Mye tyder derfor på at det står mellom GIF og Godset 2, som jo møtes på Li i siste runde 23. oktober, og det kan hende at målforskjellen vil avgjøre. I dagens situasjon måtte Godset 2 slått GIF med fire mål for å frata de grønnkledte opprykket. GIF har imidlertid igjen en vrien bortekamp mot Lørenskog, mens Godset 2 har noen uforutsigbare kamper mot 2. lagene til LSK og Mjøndalen.

Bortekampen mot Lørenskog 1.10 er helt klart den største utfordringen for GIF, men de møter også Fu/Vo borte 16.10. Ellers har de igjen Tromsøs 2. lag (23.9) og Harstad (9.10) hjemme.

Godsets 2. lag møter Mjølner og Bossekop hjemme før de skal opp mot 2. lagene til Lillestrøm (borte) og Mjøndalen hjemme. Først da vil vi se om det blir en ren opprykksfinale på Li eller om et lag allerede har åpnet champagnen.

Rykker opp

GIF kan allerede feire ett opprykk, for med 12-2 over Fets 3. lag er de ti poeng foran Eidsvold IFs 2. lag på 3. plass med tre serierunder igjen. GIF er nyopprykket i 7. i år, men har feid igjennom divisjonen. En uavgjort mot Sand og et tap mot Lørenskogs 3. lag er alt de har avgitt av poeng så langt, men returkampene gjenstår. Kampen om kretsmesterskapet lever fortsatt, men Lørenskog-laget må hente inn tre poeng og 18 plussmål på GIF på de tre siste kampene.

GIFs 2. lag utfordret Skedsmo i 4. divisjon før sommeren, men det har gått litt tyngre i høst. Med fire runder igjen er det likevel bare tre poeng opp til 2. plassen, men det er kun avdelingsvinneren som rykker opp.

I KM-serien i 3. divisjon damer er NIL ett av fire lag som kan gå til topps. Det skiller bare ett poeng, men kampantallet er noe ulikt.