Tabellen i eliteserien for menn halter imidlertid kraftig. Tunet har vunnet sine fire spilte kamper og Greåker sine seks, men med åtte spilte kamper er det noe overraskende Nor 92 som topper med 20 poeng. Årets negative overraskelse er Sarpsborg, som bare har vunnet en av sine seks spilte kamper til nå. Sarpsborg tok imot GIF i går til første seriekamp etter EM-pausen.

Før den matchen lå GIF som nummer sju i eliteserien med tre seirer og fem tap. De åtte beste lagene går til sluttspill, mens lag nr 11 må gjennom kvalik for å holde seg og lag nr 12 rykker rett ned.

Har variert en god del

GIF åpnet sesongen noe skuffende med tap 5-10 borte for Harstad etter en svak 2. periode, og hvor vertene pådro seg to utvisninger på 14 og 12 minutter i siste periode. Men på samme tur nordover feide GIF også nykommeren Narvik av parketten med 9-1. Så ble det en solid smell med 3-13 hjemme mot sterke Tunet, men laget reiste seg hjemme mot nyopprykkede Ull/Kisa. Det tok en periode å komme ordentlig i gang, men GIF vant til slutt greit med 7-3.

Men så ble det en ny solid smell mot Slevik med 4-12, men enda mer sved nok 6-7-tapet hjemme mot moderate Akerselva. Lagene fulgte hverandre til 4-4, men så scoret Akerselva tre mål og GIF klarte bare å kvittere for to av dem. Nabooppgjøret mot Sveiva endte også med tap 7-12, etter at Sveiva ledet 6-1 allerede etter første periode.

Men så slo GIF sterkt tilbake mot selveste serielederen. Borte mot Nor 92 vant de med overbevisende 7-2 etter å ha ledet 4-0 snaut midtveis i andre periode.

12 spillere har scoret for GIF på de åtte kampene, blant annet både Ådne (6 mål), Anders (4) og Vetle (2) Mellum. Toppscorer er imidlertid Olav Falkeid med 14 fulltreffere, mens Simon Wistrøm har ti og Robin Norstrøm fem nettkjenninger.

Damene på 3. plass

Tunet og Grei gjør opp om serieseieren i damenes eliteserie i innebandy, men i øyeblikket ligger GIF på 3. plass. GIF har tre seirer, samt en overtidsseier, et overtidstap og tre tap på de åtte første matchene. Det er åtte lag i serien, og de fire beste går til sluttspill.

I serieåpningen mot Sveiva ble GIF først berget av at motstanderen lagde et seint selvmål før de selv avgjorde straffekonkurransen og vant 4-3. Mot Tunet ble det ventet tap med 1-4, men GIF holdt nullen i første periode. At to møter med Stavanger skulle resultere i kun ett poeng var imidlertid noe overraskende. I første kamp ble det to målløse perioder, 2-2 ved full tid, men tap 2-3 på straffer. I kamp to ble GIF feid av banen med 0-5.

Da var det godt for selvtilliten å slå fjorårets hovedrival Monolitten 2-0 hjemme i neste kamp. Begge scoringene kom i første periode. GIF tok også ledelsen mot sterke Grei, men tapte 1-5 til slutt. Mot Østensjø gikk GIF opp i ledelse 4-1 og holdt unna til seier 4-3, mens mot jumboen Ull/Kisa ble det grei skuring og seier 5-0 selv om første periode var målløs.

GIFs mål er scoret av ni forskjellige spillere i tillegg til at Sveiva lagde selvmål mot GIF. Linda Adolphson er toppscorer med fem mål, mens Helene Karlstrøm har fire nettkjenninger.