Nittedal IL G13 (født 2010) er en gjeng med 29 fotballglade gutter som har spilt fotball sammen helt siden slutten av barnehagen. De aller fleste har vært med helt siden starten for snart seks år siden, mens noen har kommet til etter hvert og noen få har sluttet underveis.

– Laget kjennetegnes av vennskap på tvers, godt humør og høyt treningsoppmøte, sier hovedtrener Nina Knudsen.

Laget har hatt et stabilt trenerteam og en støttende og positiv foreldregruppe rundt seg i alle år. Da gutta var yngre var deltakelse på Troll Cup på Hafjell et årlig høydepunkt.

– Etter noen magre koronaår, uten mulighet til overnattingscuper, var sommeren deltakelse i Sommarland Cup i Bø med hele tre 9’er-lag og totalt 70 spillere, foreldre og søsken på cup sammen igjen et definitivt høydepunkt, sier Knudsen.

Det kan nok allikevel hende at neste sesongs høydepunkt kommer tidlig, for til våren er det treningsleir som står for tur. Da må foreldrene bli hjemme, for da er det kun spillerne og trenerne som skal dra.

– Alle detaljer er ikke helt spikret enda, men reisen går til et egnet sted et par timers kjøring unna og både to overnatting med hele laget, masse fotball, badeland og sosialt samvær står på programmet, forteller hovedtreneren.

Nå håper alle gutta at juletreoppdragene strømmer inn, slik at hele treningsleiren kan finansieres utelukkende på egne dugnadskrefter. Og en viktig inntektskilde vil være juletreinnsamlingen.

– Dugnaden foregår på Rotnes, og selve innsamlingen av juletrær er lørdag 7. januar. Det koster 100,- kroner per tre, opplyser Knudsen.

Sett treet lett synlig, eller på oppsamlingssted for de som bor i sameie som gjerne har en felles oppsamlingsplass. Ved spørsmål kan du ringe 99549262 (dugnadsansvarlig Synnøve Vebostad), som er samme nummer som betalingen kan vipses til.

– Alternativt kan det festes en pose med penger i toppen av treet. Det trengs ikke gi noen annen beskjed enn Vipps eller feste penger i toppen av treet, forklarer Knudsen.