Kald krig, en storspion og en delt by

DDR. Mandagens foredrag tar for seg et delt Berlin og konsekvensene, forteller gallerileder Anne-Birte Snilsberg.

DDR. Mandagens foredrag tar for seg et delt Berlin og konsekvensene, forteller gallerileder Anne-Birte Snilsberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Astrid Sverresdotter Dypvik har skrevet bøker om både Berlin og DDR. Mandag er hun på plass i Galleri Würth.

DEL

Galleri Würth hadde knallstart på høstens program med Dr.philos. Knut Ljøgodt og mandag 30. oktober kl.18 er det historiker og journalist Astrid Sverresdotter Dypvik sin tur.

Astrid Sverresdotter Dypvik er historiker og journalist og har skrevet boken Berlinhistorier- kald krig i den delte byen, som ble utgitt på Samlaget i 2017. Tidligere har hun skrevet boken Det var DDR – Forteljingar om eit nedlagt land.

Hun vil gi et innblikk i hvordan livet var i Berlin da byen var delt. Foredraget aktualiserer også utstillingen Georg Baselitz – Verk fra Sammlung Würth fordi Baselitz er en kunstner som i stor grad forholder seg til tysk historie som tematikk.

– Galleri Würth jobber aktivt med å vise hvordan kunst kan være tverrfaglig og at det er mange innfallsvinkler til kunstens verden, dette er tydelig i høstens program. Under den kalde krigen lå Berlin i frontlinjen. Byen var delt mellom øst og vest. Berlinmuren ble selve symbolet på den kalde krigen, forteller gallerileder Anne-Birte Snilsberg.

Forfatteren Astrid Sverresdotter Dypvik skal fortelle om den tyske «James Bond», storspionen Werner Stiller, om dissidenten og teaterregissøren Freya Klier som ble kastet ut av DDR mot sin vilje og om andre berlinere som ble formet av Berlin og den kalde krigen. Fri adgang. Påmelding sendes innen torsdag 26.oktober til galleri.wurth@wuerth.no

Artikkeltags