Mener rådmannen overreagerer

VIL FORTSETTE SAMARBEIDET: Gruppelederne Helge Fossum (Frp) og Ann Kristin Bakke (H) vil gi det nye styret i Nittedal Frivilligsentral muligheten til å rydde opp.

VIL FORTSETTE SAMARBEIDET: Gruppelederne Helge Fossum (Frp) og Ann Kristin Bakke (H) vil gi det nye styret i Nittedal Frivilligsentral muligheten til å rydde opp. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Helge Fossum (Frp) leser revisjonsrapporten om Nittedal Frivilligsentral på en helt annen måte enn rådmann Bitten Sveri.

DEL

Rådmannen foreslår å kutte samarbeidet med Nittedal Frivilligsentral fra nyttår etter at Nittedal Revisjon IKS nylig la fram en granskingsrapport om drifta av sentralen.

Les også: Mener rådmannen overreagerer

– Rådmannen ser ut til å ha tatt en overdose Møllers tran. For ett år siden fikk vi sterke signaler om at det foregikk alskens brudd, fusk og fanteri i Frivilligsentralen. Nå har jeg lest revisjonsrapporten, og den gir et litt annet bilde. Den forteller at det har vært noe smårot, men dette smårotet er like mye kommuneledelsens ansvar, sier Helge Fossum, gruppeleder for Frp.

Rolle som fredsmegler

Revisjonsrapporten retter kritikk mot det forrige styret og særlig saka rett før jul i fjor da stiftelsen Nittedal Frivilligsentral ble omgjort til foreninga Nittedal Frivilligsentral.

– Prosessen med å omdanne stiftelsen til forening var åpenbart ikke god, men nå har Frivilligsentralen fått nytt styre, og da må dette styret få mulighet til å rydde opp, sier Fossum.

Rapporten kritiserer kommunen for å ha gitt uklare rammer for samarbeidet og for samtidig å ha overdrevet rolla som regnskapsfører, gjennom å ha utført kontroller og tilsyn av daglig leder som burde vært utført av styret.

– Kommunen må ta sin del av ansvaret for at det har blitt et dårlig klima. Å kutte hånda av Frivilligsentralen, er ei dårlig løsning. Kommunen må heller ta rolla som fredsmegler, sier Fossum.

Støtte fra Høyre

Fossum får støtte fra Høyres gruppeleder Ann Kristin Bakke.

– Etter å ha lest revisjonsrapporten virker det som at kritikken som tidligere har vært reist mot Frivilligsentralen, har vært storm i et vannglass. Rapporten peker på hva som bør forbedres både i Frivilligsentralen og kommunen, og som jeg ser det handler det mye om å tydeliggjøre roller, sier Bakke.

Etter å ha gransket drifta av Nittedal Frivilligsentral fra 2014 og fram til i dag konkluderer Romerike Revisjon med at « ... offentlige tilskudd er brukt til formålet og vilkårene i samarbeidsavtalen.» I saka som skal opp i formannskapet mandag neste uke, kommenterer rådmannen dette punktet slik: «Rådmannen er bare delvis enig med revisjonen i uttalelsen.»

Artikkeltags