Har vedsekkene blitt stjålet?

BÅLPLASSEN: Det er idyllisk på bålplassen ved Romstjern sommer som vinter, men uten ved kan det bli kaldt å sitte lenge her vinterstid.

BÅLPLASSEN: Det er idyllisk på bålplassen ved Romstjern sommer som vinter, men uten ved kan det bli kaldt å sitte lenge her vinterstid.

Artikkelen er over 1 år gammel

Har 25 sekker med ved gått opp i røyk? Nei, mener dugnadsleder i TNT, Dag Helland Pettersen. Han tror vedsekkene må være stjålet.

DEL

Hver tirsdag jobber en dugnadsgjeng fra Turkameratene Nittedal Turlag med blant annet å kappe ved i Krudtværket. Veden pakker de i sekker som deretter blir fraktet ut til bålplassene i Marka og vedskjulene som turlaget har bygget på dugnad.

– Forrige tirsdag skulle vi fylle ved på bålplassen ved Romstjern i Lillomarka. 25 sekker ble fraktet ned til Skytta barnehage. Derfra kjørte GIF vedsekkene med scooter og henger inn til Romstjern, og veden ble stablet på plass. Vi er opptatt av at alle bålplassene skal ha ved, slik at turgåere kan hygge seg med et bål når vi kommer til påskedagene, sier Dag Helland Pettersen.

Helt rensket

Stor var derfor overraskelsen da en TNT-medarbeider passerte Romstjern tirsdag i denne uka og oppdaget at all veden var borte.

– Det er ikke tale om at noen har brent opp 25 sekker ved i løpet av en uke. Så dessverre er det grunn til å tro at veden er stjålet. Det er imidlertid vanskelig å forstå hvordan noen i så fall kan ha fått med seg sekkene. Det er ikke mulig å kjøre inn til Romstjern, og privatpersoner har ikke lov å kjøre snøscooter inn dit, sier Helland Pettersen.

Han håper nå at noen kan ha registrert hva som har skjedd ved bålplassen på Romstjern og at de kan ta kontakt med ham.

– Det er veldig trist at slikt skal skje. Det koster mye arbeid av mange å få fylt opp disse vedlagrene, alt skjer på frivillig basis og skal være til glede for folk som er på tur i Marka, sier dugnadslederen.

Artikkeltags