Gå til sidens hovedinnhold

Fotballheder til HIL og GIF

Artikkelen er over 2 år gammel

HIL og GIF har etter sesongslutt i fotballen begge hanket inn lokale priser.

Hakadal Idrettslag er sammen med Lillestrøm Sportsklubb kåret til årets jenteklubb i Akershus fotballkrets. Begge klubbene vil motta en premie på 5.000 kroner som skal benyttes til tiltak for jenter i klubbene. Kåringen er foretatt av representanter fra Jenteutvalget i NFF Akershus – Heidi Skogvold Giøtz, Malin Øiseth, Ragnhild Nøst og Eva Karlsen (fagansvarlig jenter i NFF Akershus).

Vanskelig valg

I begrunnelsen peker juryen på at det har vært vanskelig å finne noen som har utmerket seg mer enn andre. For selv om det er fem kriterier som skal innfris, så kan det være flere grunner til at klubbene ikke har mulighet til å nå disse, som for eksempel motivasjonsmøter som er rettet mot aldersgruppen 15 år og eldre.

De har derfor også lagt vekt på deltakelse på andre motivasjonstiltak som er gjennomført for de yngre.

Delt pris

Jenteutvalget valgte i år derfor å dele prisen som Årets jenteklubb, og gi en til en stor klubb og en til en mindre klubb. Årsaken til dette var at det i begge klubber har vært lagt ned mange timer på å både rekruttere, men også skape gode jentemiljøer for å holde på spillerne lengst mulig.

Om Hakadal IL heter det at: Klubben har de siste årene hatt egen jenteansvarlig som har sørget for å bygge opp jentemiljøet i klubben, skape gode møteplasser, gjennomført rekrutteringsdager, både vært med på tiltak i regi av kretsen, men også gjennomført verdikvelder med jentene. De er en liten klubb som har klart å skape et godt jentemiljø, noe som betyr mye i nærmiljø og for jenter som vil spille fotball.

Betyr mye

– Å bli Årets jenteklubb betyr veldig mye for en klubb som Hakadal IL. Det gir oss en pekepinn på at vi er på riktig vei og at vi har et godt tilbud til fotballjentene i Hakadal, sier Marianne Størseth Lien, jenteansvarlig i Hakadal IL.

– Vi er en liten klubb som lett kan miste spillere til større klubber. Nå jobber vi med å gi jentene et bra tilbud i Hakadal, slik at alle kan utvikle seg og føle mestring. Dette kan vi få til takket være de utrolig dyktige jentetrenerne i klubben.

– Planene fremover er å fortsette å fokusere på fotballglede hos jentene. Rekruttere jenter til klubben. Dra på toppseriekamper og landskamper for å gi jentene gode kvinnelige forbilder, og legge til rette for sosiale fotballarrangementer da det er en stor del av jentenes fotballglede, oppsummerer hun.

Heder til GIF

Da romeriksfotballen forleden holdt sin første fotballgalla stakk GIF av med hele fire priser.

I 3. divisjon damer ble Kristina Karlöf kåret til årets spiller og Erik Johnsen til årets trener.

I 3. divisjon menn ble Abdel-Hedi Ali kåret til årets midtstopper, og ikke minst fikk GIF også prisen som årets miljøklubb.

Kommentarer til denne saken