Gå til sidens hovedinnhold

Forskerfabrikken med sommerskole på Rotnes og Ulverud

Også i år holder Forskerfabrikken sommerskole i Nittedal. Kurset på Rotnes skole i uke 25 er fullt, men det er fortsatt ledige plasser på Ulverud skole i uke 31.

Forskerfabrikkens sommerskoler i Nittedal er støttet av SpareBankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal. Sommerlab er et forskerkurs over en uke for barn i alderen 9-12 år som skal begynne i 5.-7. klasse til høsten.

I år fokuserer innholdet på miljø, bærekraft og teknologi. Barna skal utforske elektriske kretser, kjemiske reaksjoner og fornybar energi som gass og solceller. Det blir kule eksperimenter, samarbeid og kodeknekking. Barna skal blant annet få bygge sin egen solcellebil, teste ut ulike metoder for å rense vann og bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje.

– Vi ser at det å gå på sommerskole har en langvarig positiv effekt, forklarer fabrikksjef Hanne S. Finstad. – Forskning viser at tilbud som sommerskole motvirker læringstapet mange barn får gjennom en lang ferie. Det gjelder spesielt barn som ikke opplever så mye nytt i ferien.

På Sommerlab gjøres realfag til praktiske fag hvor barna får utforske og eksperimentere ute og inne hele dagen. Forskerfabrikken tror behovet for folk som kan og vil jobbe med realfag vil fortsette å øke. Samarbeid for å vekke barns interesse for fagfeltet anses derfor som en vinn/vinn-situasjon for alle.

Finstad kan fortelle at de opparbeidet seg gode erfaringer og rutiner for smittevern under fjorårets Sommerlab som de drar nytte av i år. – Det aller viktigste for Forskerfabrikken er å gi barna en skikkelig kul sommeropplevelse hvor de kan eksperimentere, forske og ha det gøy, samtidig som de kommer sunne og friske hjem igjen, understreker hun.

Kommentarer til denne saken