Det betyr at strekningene Oslo S-Hakadal og Roa-Gjøvik får redusert togtrafikk til og med lørdag. Det vil ikke gå tog mellom Hakadal og Roa, skriver Bane Nor i ei pressemelding.

Togene på Gjøvikbanen skulle vært i gang fra torsdag morgen, men Bane Nor forteller nå at togene ikke er i full gang før tidlig søndag morgen. Det vil gå noen tog sør for Hakadal, og noen tog nord for Roa.

– Vi beklager til alle som skulle reist med Gjøvikbanen torsdag, fredag og lørdag som får færre eller ingen tog. Det var ikke sånn det skulle bli. Vi jobber på spreng og skal bli ferdig sent lørdag kveld, sier prosjektdirektør Hans-Egil Larsen i Bane Nor.

Om hvilke tog som går mellom Oslo S-Hakadal og Roa-Gjøvik fram til lørdag vil Vy legge ut informasjon i reiseplanleggeren sin så fort som mulig. Skal du ut å reise, bør du følge med i Vy-appen eller på vy.no. Vy ber reisende beregne ekstra tid, da busser kan bruke lenger tid enn toget og det er bytte mellom buss og tog.

Vy ber også folk undersøke andre reisemåter. Det er høysesong for bussreiser og Vy sliter derfor med å tilby alternativ transport når Bane Nor ikke åpner jernbanen som planlagt.

– Kapasiteten i bussmarkedet er endret etter pandemien, sier kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy:

– Selv om det er mange flotte busselskap og sjåfører som stiller opp når vi i Vy har behov for busser, enten det er planlagte eller ikke planlagte avvik, er det dessverre utfordrende å få så mange busser som vi trenger. I dette tilfellet har vi også fått svært kort tid til å planlegge trafikken og finne løsninger. Samtidig starter også Bane Nor store arbeider på Østfoldbanen denne helgen, noe som gjør det enda mer utfordrende. Vi jobber videre med alle detaljer og vil oppdatere reiseplanleggeren vår så fort vi klarer. Men det er enda mye som skal på plass og vi oppfordrer reisende til å finne andre reisemåter om de skal reise på strekningen Roa-Hakadal.

Gjøvikbanen er omkjøringsvei for togene mellom Oslo og Vestlandet og Sørlandet, når Drammenbanen er stengt i sommer. Det gjør at arbeidene ikke kan utsettes til senere.

– Det er arbeidet med signalanlegget som har gitt oss utfordringer som gjør at vi ikke blir ferdige til tiden. Vi har hentet inn mange flere ressurser fra egne rekker i håp om at vi skulle klare å ferdigstille til tiden, men vi ser nå at det ikke er mulig, forteller Hans-Egil Larsen:

– Sikkerheten til togpassasjerene og de som jobber på våre anlegg, er vår viktigste prioritet, og vi kan ikke ta snarveier for å bli raskere ferdig, selv om det dessverre medfører store ulemper for de som skulle reist med toget på Gjøvikbanen.