Gå til sidens hovedinnhold

Folkedans gjennom 45 år

Folkedanslaget Kjerringa med Staven fikk feiret sitt 45-årsjubileum på nesten riktig dato, og jubileumsturen gikk til Fredrikstad.

Dette var en by som noen av oss 20 dansevenner faktisk ikke hadde opplevd tidligere.

Vi fikk en varm velkomst på hotellet, og selv om været var grått tok vi en rusletur i byen. Vi spiste en god lunsj på en forhåndsbestilt kro, og gledet oss til kveldens høydepunkt.

Dans ved resepsjonen

Festkvelden på hotellet ble virkelig vellykket. Et nydelig langbord i spisesalen var dekket til 20 personer. I løpet av middagen ble taler holdt, sang ble sunget og en oversikt over lagets historie i verseform ble opplest. Maten og alt var bare perfekt, og hele opplegget proft.

Etter en pause fikk vi lov til å bruke området i resepsjonen til å spille musikk og danse. Det hadde aldri skjedd før, men fordi det var få andre gjester, var det greit.

Omvisning i Gamlebyen

Etter en god frokost, tok vi en av småfergene over til Gamlebyen. Der ventet en voksen, kunnskapsrik dame som hadde vært guide i Gamlebyen siden skoledagene. Hun imponerte virkelig med stor viten om hele historien. Som f.eks. at Gamlebyen ble grunnlagt i 1567, og at Fredrikstad da var den første norske byen som ble grunnlagt etter middelalderen.

Byen er levende, med fastboende, morsomme butikker, gallerier, konserter, kafeer og annet. Etter denne flotte historieturen, fant vi en gammel kro som også sikkert hadde sin historie. Mobilkameraene var oppe hele tiden, sånn som vi gjør nå for tiden.

Folkedans hver uke

Så var det tid for hjemreise. Hvorfor hadde vi ikke tatt en dag til? På den forholdsvis korte togturen tilbake til Oslo ble hele helga gjenopplevd, og vi følte virkelig at alle var fornøyde med oppholdet og aktivitetene.

45 år ligger bak oss, men Kjerringa med Staven holder fortsatt på med folkedans hver uke. Dans gir glede og mosjon.

Kommentarer til denne saken