Gå til sidens hovedinnhold

Flere tusen har «stukket og stemt»

Forhåndsstemmingen til stortingsvalget har vært ekstra stor i år, og antall stemmer har nå passert 5.000.

– Da jeg gikk hjem fra jobb mandag ettermiddag hadde 5.038 nittedøler forhåndsstemt, og da jeg sjekket tallet nå etter formannskapsmøtet så er det 5.105 som har avgitt stemme allerede, fortalte valgansvarlig Heidi Lynnebakken på valgstyrets møte i 20-tida.

– Ordningen «stikk og stem» har vært en stor suksess, la ordfører Inge Solli til. – Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på dette med at man kan stemme samtidig med at man er innom for å få koronavaksine, og at det har vært veldig praktisk med kort vei fra vaksinestedet til valglokalet.

Nittedal startet med forhåndsstemming allerede 1. juli og fortsetter fram til og med kommende fredag. Lynnebakken har tidligere sagt at det er 16.912 stemmeberettigede ved årets valg, så det betyr at over 30 prosent av velgerne har forhåndsstemt i år. På landsbasis har antall forhåndsstemmer passert en million. Koronasituasjonen er avgjort en vesentlig årsak til det.

Formannskapet avholdt også mandagens møte via Teams, og også kommunestyremøtet mandag 20. september vil foregå via skjerm. – Så får vi se an hvordan situasjonen blir i oktober, oppsummerte ordfører Solli.

Kommentarer til denne saken