Gå til sidens hovedinnhold

Flammen i dag: Starter med Kirsti Sparboe og avslutter med James Bond

Eldredagen åpnes i biblioteket med vakker musikk og bokbad av Sissel Gran. Deretter venter kringle, kaffe og Dagperle med Kirsti Sparboe og Per Husby.

Kulturverket Flammen markerer den internasjonale eldredagen i samarbeid med bygdas pensjonistforeninger, og det blir flere programposter. Først offisiell åpning i biblioteket, der det blir en musikalsk og verbal overraskelse før populære Sissel Gran entrer scenen.

Inni er vi alltid unge

Opplevelsen av egen aldring kan nærmest komme som en overraskelse, sier Sissel Gran. Hun er ved slutten av 60-årene og kjenner alderen på kroppen. Hun skjønner at hun nå definitivt er i gruppen «eldre».

Møt den kjente psykologen, parterapeuten, foredragsholderen og forfatteren, i samtale med bibliotekets formidler Elise Salmi. De skal snakke om det å bli eldre og å være i alderdommen, med utgangspunkt i Sissels bok fra 2019, «Inni er vi alltid unge».

Her deler hun sine personlige tanker om aldring mens hun beveger seg mot en ny fase i livet. Finnes det uventede gleder å hente i aldringsprosessen? Mer frihet, mer åpenhet? Og kan det å komme i kontakt med et indre, aldersløst selv representere en motkraft i antialdringens tid?

Kirsti is back!

Kirsti Sparboe skulle opprinnelig komme til fjorårets eldredag, men planene ble kansellert på grunn av pandemien. Men nå kommer hun endelig til Flammen. Kirsti Sparboe har vært aktiv i norsk musikk- og kulturliv fra midten av 1960-årene. Hun har også hatt betydelig suksess i Sverige og Tyskland.

Musikalsk er Kirsti spesielt kjent for sanger som «Oj, oj, oj, så glad jeg skal bli», «Nordlandsnetter» og «En sommer er over». I denne dagperlen - «Kirsti´s back!» - framfører hun en rekke av sine eviggrønne slagere, akkompagnert av Per Husby. Han er en merittert pianist, som blant annet var fast kapellmester for daCapo-orkesteret i NRK.

Avslutter med Bond

Og for de som har lyst på enda mer underholdning, så er det norgespremiere på den siste James Bond-filmen «No Time to Die» i Flammen fredag klokka 19.00. Deler av filmen er som kjent innspilt her i bygda.

Flammen lover rød løper og noen fete Bond-låter fra Hakedalens Blæseorkester fra klokka 18.30.

Kommentarer til denne saken