Gå til sidens hovedinnhold

Fjøsnissene er skikkelig i knipe

Artikkelen er over 1 år gammel

Hva slags knipe de er i, kan du se i Lillesalen lørdag og søndag. Da viser juniorgruppa i Trollskogen Teater sin juleforestilling, «Fjøsnisser i knipe».

Vi kan røpe såpass at grunnen til at smånissene fortviler, er at Fjøsnissen selv er borte. De hører riktig nok at han jamrer seg et sted på låven, men hva som feiler ham, får nissene ikke vite, og han vil heller ikke komme fram fra skjulestedet sitt. Og så er det bare han som kan trylle slik at nissene blir mette av julegrøten i et helt år, og ikke minst, at de fortsatt kan være usynlige for menneskene.

Juniorgruppa består av 33 aktører fra 7 til 12 år. Hver jul setter de opp sin egen forestilling, og det betyr iherdig øving hele høsten.

Nisser på scenen hele tiden

– For her er det mye sang og musikk som skal sitte. Og med alle skuespillerne på scenen samtidig, blir det mye å øve inn, sier Mona Danielsen, selve «trollmor» i teatergruppa. Det er imidlertid datteren, Lena Danielsen, og Ingerid Bø som er regissører. Manusforfatter er Espen Rolstad, og musikken er komponert av Jonas Myklebust Lima.

Trollskogen har spilt «Fjøsnisser i knipe» tidligere også. Den gangen, for seks år siden, spilte de sammen med teaterets veterangruppe.

– Dette er en veldig morsom forestilling som passer for hele familien. Her er mye humor, og ikke minst mange ordspill som voksne nok kan ha enda mer moro av enn barna, sier Ingerid Bø.

Amfi i Lillesalen

Stykket settes altså opp i Lillesalen på Flammen, men det skal lages et amfi slik at alle blir garantert å se det som skjer på scenen, lover Mona Danielsen. Stykket tar omtrent halvannen time, med en pause midt i, og det blir to forestillinger lørdag og to på søndag.

Så snart jula er over, og vi skriver 2020 på kalenderen, starter øvelsene til musikalen «Annie». Den skal framføres av hele teaterensemblet i Trollskogen i slutten av mars neste år, og da i Storsalen på Flammen.

Kommentarer til denne saken