I år var 14. gangen turneringa gikk av stabelen, og i år hadde den Grand Prix-status og var en del av forbundets sommerserie. Derfor var turneringa denne gangen lagt på forsommeren og ikke som vanlig på slutten av fellesferien.

Fjorårets finale ble en av de lengste og beste i turneringas historie. Etter over tre timers spill vant Nikolas Tvedt over Baltazar Wiger Nordås med sifrene 7-6, 7-6, 6-3. Samme Tvedt spilte seg også fram til finalen nå i 2022, men i år var han andreseedet. Tvedt vant innendørs-NM i tennis i vinter. I Nittedal fikk han walk-over i 8.delsfinalen, men vant både kvartfinalen og semifinalen i strake sett. I begge kampene ga han bare fra seg seks game.

Herman Hagen Høyeraal var toppseedet i Hardhausen i år. Han var i NM-finalen ute i 2021. I 8.delsfinalen og kvartfinalen i Nittedal ga han bare fra seg to og tre game. I semien mot fjerdeseedede Nikolai Bugge ga han bare vekk to tapte game på de to første settene, men i tredje sett gikk kampen helt til tiebreak før Høyeraal vant.

Finalen ble jevn i de to første settene, men Høyeraal var hakket bedre og vant begge med 6-4 før han overbeviste med klare 6-1 i siste sett. Etter drøye to timer var han dermed årets hardhaus.

I dameklassen vant Josefine Falster både kvart- og semifinale uten å avgi game, men i finalen mot Maren Reinemo ble det jevnere. Falster vant imidlertid i tre sett med sifrene 6-3, 6-4, 6-3.

I klasse bronze single var det med 18 mann, og to nittedøler møttes i finalen. Toppseedede Thomas Solberg vant første sett med klare 6-1, men i andre sett klarte fjerdeseedede Erik Gabrielsen å ta settet til tiebreak. Det vant han, og i siste sett var Gabrielsen klart best og vant 6-2.