Forbilder er viktig for alle. Innen idrett får de store forbildene massiv oppmerksomhet i media. Alle vet hvem Therese Johaug er. Topputøvere innen klassisk musikk er derimot tilnærmet usynlige. Derfor har personlige møter og direkte samspill med topp musikere vært et viktig satsingsområde for strykeorkesteret. Med støtte fra Sparebankstiftelsen fikk elevene møte en av Norges beste strykekvartetter.

Dagens smittevernsregler tillot ikke alle å samles på scenen til en stor felles avslutning, men gleden over å møtes og spille sammen i de vanlige kohortene var likevel stor. Til gjengjeld fikk hver gruppe ekstra tid med kvartettens medlemmer, Arvid Engegård, Juliet Joplin, Sara Chen og Jan Clemens Carlsen. De ledet elevene gjennom et inspirerende samspill og fikk deltakerne til å strekke seg langt. Det musikalske fokuset denne gangen var wienerklassisk musikk med stykker av Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven og Wolfgang Amadeus Mozart.

Alle gruppene hadde øvd inn tema fra «Eine kleine nachtmusik», så Mozarts kjente toner hørtes fra alle kriker og kroker i Flammen. Helga ble avsluttet med at de eldste, under ledelse av Engegårdkvartetten, hadde en forrykende framføring av 1. satsen av samme stykke – uten publikum, men med med stor spilleglede!

Tilbakemeldingen fra kvartettens medlemmer var at de var imponert over hvor godt forberedt elevene var, på tross av måneder med digital undervisning og uforutsigbarhet omkring øvelser i dette semesteret. Dette har krevd en betydelig innsats fra lærere – og ikke minst motivasjon fra elevene – for å holde dampen oppe under øvingene. Strykeorkesteret gleder seg til å høre og se kvartetten igjen når de kommer tilbake til Flammen for sin egen konsert i mai.