Det deltok i alt 17 utøvere fra Nittedal Skiskytterlag under helgas renn. Ca 40 nittedøler bodde på Liatoppen fjellhotell. Klubben har trolig vært med på festivalen hvert år siden slutten av 80-tallet, kun avbrutt av et par år med korona. De ni rekruttene mellom 9 og 11 år som var med dro hjem fulladet med gode minner etter å ha deltatt i renn både fredag, lørdag og søndag.

Holder med å være blid

Klubbens store stjerne, Sindre Pettersen (25), var selv med på Liatoppen skiskytterfestival i seks år på rad fra han var 12 år. Denne gangen var han med som motivator og forbilde for de yngste i klubben. Han heiet på hver enkelt løper i løypene, og svarte på alt de hadde av spørsmål under middag, lek og spilling på fjellhotellet.

– Man trenger ikke gjøre veldig mye for å motivere de yngste. Det holder å være blid, imøtekommende og rose dem. I ung alder handler det om å finne leken og mestringen i det å konkurrere, sier Pettersen.

Bor på Lillehammer

25-åringen, som ble juniorverdensmester i 2017, bor for tiden på Nordseter i Lillehammer og satser alt på skiskyting. Han har mange gode minner fra samlingene med Nittedal Skiskytterlag på Liatoppen.

– Det jeg husker aller best er at tross veldig mange renn med altfor mange bom, men så var det utrolig morsomt og alltid god stemning der. Det var mye løping rundt i gangene og morsomme spill som biljard, bordtennis og shuffleboard i kjelleren.

Han fikk spille bordtennis og biljard denne gangen også. Omringet av små skiskytterspirer med tusenvis av spørsmål.

– Noen få skiskytterspørsmål ble det, men det gikk aller mest i spørsmål om jeg klarer ting de kan og om jeg husker navnene deres og sånt, sier Pettersen.

Møtte Tarjei Bø

Han legger til at det også ble en del spørsmål om hvor godt han kjenner den og den stjernen på landslaget. Da de små nittedølene kom løpende bort for å fortelle Pettersen at de hadde fått autografen til Tarjei Bø, fortalte han dem at han har slått Bø i flere renn. Og plutselig måtte de be om enda en signatur på de ku-mønstrede luene og pannebåndene sine.

Men det stoppet ikke der. For å få et bevis på at deres nye venn, Sindre Pettersen, virkelig kjenner Tarjei Bø dro rekruttene med seg Pettersen bort for å skaffe ham autografen til en lattermild Bø.

– Sindre, jo! utbrøt Bø da.

Flere gode resultater

På lørdagens sprint ble Henrik Omland nr seks i 17-årsklassen. Han skjøt en bom i liggende, men fire i stående, og de tre på pallen var i en egen klasse. Ådne Fleisje og Markus Aspevik Hannevik ble da nr 27 og 28.

Men på fellesstarten dagen etter var det en helt annen utgave av Markus som stilte på start. Han fulgte ikke langt bak Henrik, og etter skyteserien 2-1-1-2 gikk han i mål til en kruttsterk 5. plass. Henrik kom på 4. plass etter skyteserien 2-5-2-3. Ådne skjøt bedre (1-3-2-0), men brukte mer tid i løypa og ble nr 21.

I J11 gjorde Pernille Gamst Strandberg to gode løp, med 14. plass (3-1) på sprinten og en fin 8. plass på normalen (2-0). Julie Fevang Smidt skjøt 4-2, men med god fart i sporet ble det 19. plass på sprinten. På normalen ble det 24. plass.

Blant 11-årsgutta gjorde Isak Sæther Riise en fin sprint til 16. plass (1-2). Hedda Omland gjorde to jevne løp i J15 med 21. plass lørdag (1-2) og 24. plass søndag (2-2). Gaute Haukvik-Jensen imponerte på sprinten med 12. plass (0-2), men på normalen ble det bare 30. plass (1-3).

I nybegynnerklassene lørdag var det fin skyting av søsknene Erik (2-1 i G10) og Ida Janie Mjærfoss (2-0 i J11). I stafetten på fredag ble Nittedals jentelag nummer 13 og mix-laget nummer 16 i 11/12-årsklassen.