Gå til sidens hovedinnhold

Felles lysløype snart klar - til vinteren kan du gå på ski fra Varingskollen til Sørli

Artikkelen er over 1 år gammel

– Familieløypa er nå i ferd med å knyttes sammen med lysløypa fra Sørli, opplyste leder i langrennsgruppa i Hakadal IL, Olav Grindalen, på idrettslagets årsmøte.

– Innslaget på vår side er ryddet, så nå startes det fra andre siden. Alle større trær er nede, så nå er det småvegetasjonen som fjernes. Løypa skal kunne kjøres med stor maskin og vil dermed knytte sammen lysløypene i midtre og nordre del av bygda, opplyste Grindalen.

Hovedfokus i 2019 var utbedring av familieløypa og kunstsnøanlegget, men alpinsekretariatet og skihytta fikk dessuten vann og toalett. Klubbhuset på Elvetangen ble revet høsten 2019, men kjøkkeninnredning, vask, toalett og lamper herfra ble tatt ut og montert i byggene i Varingskollen.

Utvidelsen av løypenettet har foreløpig ikke gitt HIL mer driftsstøtte, men de har spilt inn overfor idrettsrådet at de nå har ei lengre lysløype enn før.

Koronarestriksjonene gjorde at HIL måtte avlyse fire alpinrenn og to langrenn på senvinteren, men dette har de fått nesten 200.000 i kompensasjon for.

Når skiløperne har sommersesong rykker den nye frisbeegolfgruppa inn i Varingskollen. De fikk på plass de ni første kurvene i fjor og håper å få på plass de ni siste i år. Frisbeegolferne får låne skihytta som klubbhus på sommertid.

Sture Abrahamsen opplyste på årsmøtet at HIL ønsker å starte et allidrettstilbud for eldre ungdommer to dager i uka fra høsten. Klubben har allerede et allidrettstilbud for barn. På sikt leker også HIL med tanken om å etablere en idretts-SFO, men det vil kreve mer inntjening.

Kommentarer til denne saken