Det var ifølge arrangørene god stemning i kantina på sykehjemmet da Nittedal Røde Kors besøkstjeneste nylig besøkte Skytta bo- og servicesenter. 40 personer var tilstede på pizzakvelden. Det sto ikke på programmet, men i lykke over å kunne samles igjen tok flere av de fremmøtte både dansesko og rullestol i bruk på dansegulvet.

– For oss i besøkstjenesten var det veldig hyggelig å kunne starte opp igjen en tjeneste vi har holdt på med i snart 50 år. Tidligere i høst startet kiosktralla og frokostmedhjelperne på Døli pleie- og omsorgssenter sin virksomhet igjen på onsdager, sier Stein Solberg, leder i besøkstjenesten.

Med på kvelden var gruppens faste musiker, Johan Teksum, med kjente og kjære melodier, og medlemmene i besøkstjenesten serverte mineralvann og nybakt pizza fra sykehjemmets kjøkken.

Trenger nye venner etter korona

Ressursgruppa i besøkstjenesten har laget et nytt program for 2022 med ulike arrangementer på sykehjemmene og en dagstur på slutten av året.

– Dessverre har noen av våre aktive medlemmer sluttet i tjenesten under pandemien. Derfor trenger vi nye medmennesker som ønsker å gjøre en frivillig tjeneste som besøksvenn. De bestemmer selv hvor mye de vil delta, og vi sørger for nødvendig opplæring i form av kurs, sier Solberg.