Gå til sidens hovedinnhold

Feirer Flammens bursdag med tøysete kokk og kake

Flammen fyller tre år, og lørdag 7. mars blir det skikkelig bursdagsfeiring med verksted, kake og forestilling med kokken Tor.

– Bursdag, tøys og kake er jo tre ting som de fleste synes er gøy og godt, sier Kari Moland entusiastisk. Hun er kulturhuskonsulent og bursdagsfiksemaker på Flammen.

Glitter og stas

Selv om det var 11. mars 2017 at kulturhuset åpnet dørene, så velger Flammen å feire på en lørdag, siden det var en slik suksess i fjor.

– 7. mars blir en skikkelig superlørdag, lover bursdagsfikser Moland. Bursdagsfesten starter i biblioteket med verksted hvor alle kan lage skikkelig fine bursdagskort med glitter og stas på. Kanskje du har en venn som du vil gi et fint kort til, eller kanskje et familiemedlem?

Etter verkstedsekvensen blir det forestilling i Lillesalen, for de som har sikret seg billett til det. Kokken Tor er ikke så veldig flink til å dele. Han synes faktisk at det er kjempevanskelig. Han er ingen vanlig kokk. Kokken Tor lager nemlig verdens beste mat - som han får til å vokse, glitre og eksplodere!

Det eneste problemet er at han spiser opp all maten selv. Kjøkkenet hans har vært stengt i flere år, for Tor deler ikke maten sin med noen. Og i hvert fall ikke lørdag 7. mars. Kokken Tor har nemlig også bursdag denne dagen, og skal bake verdens beste bursdagskake. Så kommer musene, Pål og Lilli, og de snur livet til Kokken Tor på hodet.

Kakebonanza

– Vi håper at Kokken Tor ordner det der greiene med Pål og Lilli, og at han orker å dele. For hvis han klarer det, så kulminerer hele denne bursdagsfesten i et kakebonanza med verdens beste bursdagskake i foajeen etterpå, sier bursdagsfiksemaker Moland med glimt i øyet.

– Og så er det er ikke så ofte at vi sier dette til avisa, men ikke nøl med å kjøpe billetter hvis dette er noe du har skikkelig lyst til. På Flammens toårsdag ble det nemlig utsolgt, og det var på håret at alle fikk skaffet seg billett. Er det noe vi ikke har lyst til så er det å sende spente bursdagsgjester hjem igjen.

Kommentarer til denne saken