Far- og datterduoen Marte og Jon Eberson lager all sin musikk selv, og den nyeste plata «Between two worlds» har høstet mange lovord. Blant annet skrev anmelderen i Nordic Music Review dette: «Hva jeg virkelig liker, er det unike i Ebersons lydbilde; du hører ikke mye av dette nå til dags. Hva er det, jazzprog? En ny sjanger i seg selv – Jazzerson?»

Jazz, pop og rock

Gitarist Jon Eberson har spilt alt fra standardlåter via frijazz til rock. Han har ledet så forskjellige band som Jazzpunkensemblet til den legendariske Jon Eberson Group, der han sammen med Sidsel Endresen toppet de norske hitlistene.

Marte bringer også med seg erfaring fra ulike sjangre. Musikeren og sangeren som flyttet til Nittedal for noen år siden har reist verden rundt som medlem i popbandet Highasakite. De siste årene har hun vist solid at hun står på egne bein.

Hun har bandet Löv, med Øystein Skar og Martin Halla. Hun har spilt duokonserter under Molde-jazz og på Øya-festivalen med Ane Brun. De siste årene har hun spilt mye med gitarist Hedvig Mollestad, blant annet i verket «Ekhidna», som fikk Spellemannpris i år. Nå er hun aktuell med samarbeidet med faren.

Ny musikk sammen

Det var pandemien som ga støtet til innspillingen av Ebersons nyeste album. Da Norge ble nærmest nedstengt, stanset også det meste av kunstnerisk og kulturell aktivitet. Marte var en av dem som ble rammet av den dystre situasjonen. I stedet for å sitte med henda i fanget, foreslo Jon at han og Marte skulle gå i studio og lage ny musikk. Det ble en forløsende kreativ reise.

I tillegg til Ebersons er Rune Arnesen med på trommer, Morten Qvenild på keys og Jo Berger Myhre på bass i konserten i Flammen tirsdag kveld. Resultatet er et musikalsk lydbilde der det rå møter det sårbare, det drømmende møter det dynamiske.