Den årlige familiesamlingen på Skeikampen i november er et høydepunkt for skiløperne i Nittedal IL. Da møtes store og små til felles samling, men snømangelen gjorde at juniorgruppa også i år meldte avbud. De er avhengige av bedre snøforhold for å ha optimal trening.

De resterende gruppene klarte likevel å få et godt sportslig utbytte. 12-, 13- og 14-åringene hufset for første gang i sitt liv igjennom en regnbue. Ja, tro det eller ei. De hadde et durabelig tempo opp til det høyeste punktet på Skeikampen, nærmere bestemt steinbua. På toppen traff de 10-åringene som var på en god gammeldags fjelltur. Sola skinte. Frostnatten hadde bestøvet lyngen. Pyttene var isbelagte.

– Se her, sånn gjør dere det! Trener Helge M. Olsen demonstrerte dobbeldans og enkeltdans på isen. – Vi må benytte enhver mulighet til å trene, sa han spøkefullt.

Kuldegrader gjorde at snøkanonene i alpinbakken kunne gå for fullt, og dermed klarte løypekjøreren å lage et yndet skileik-område til de yngste. Det var hopp og orgeltramp. Splitthopp og opptrekker, og noe som liknet Kongsberg-knekken. Det er ingen tvil om at nittedøler er født med ski på beina.

Ifølge kilder som jobber med NILs familiesamling er det ganske sannsynlig at den også neste år blir på Skeikampen. Å flytte samlingen til "tidlig-snø"-steder som Beitostølen og Trysil er foreløpig uaktuelt. Da risikerer man at barna som deltar på treningsstafett får landslagsløpere susende inn i vekslingsfeltet.

At folk koste seg på Skeikampen var det likevel ingen tvil om. Det var røde roser i kinnene, gourmet-mat i kantina, Kahoot, «Granny» og Mascorama på storskjerm. – Av med maska, runget det fra Olavs-salen på hotellet. Å være på Skeikampen var tydeligvis helt konge!