Eric løp nærmest alene de 1.050 metrene på Nesodden. Han var aldri truet i kampen om gullet og var frekk nok til å legge seg i ryggen på 14-åringen Henrik Kampen Ellingvåg fra Lyn. Ellingvåg vant klassen sin på 3.32. Eric var bare tre sekunder bak, med andre ord et sterkt løp av 13-åringen fra Nittedal. Embrik Nordset lå lenge på 2. plass i 13-årsklassen, men ble tatt igjen i siste bakke av Edvard Pålsson Strømsæter fra Nesodden IF.

Embrik var 26 sekunder bak Eric, som begynner å få en fin samling KM-medaljer. I vinter ble det KM-sølv i langrennsstafett og individuelt i klassisk. I april ble det sølv i innebandy i regionscupen for Nittedal Wolves 2009. Men Eric er såpass god at han også spiller for 2008-gutta som tok gull i regionscupen.

- Hvilken medalje setter du mest pris på?

- KM-sølvet individuelt i klassisk langrenn. Alt stemte den dagen, sier Eric, som ønsker å holde på med mange idretter så lenge som mulig.

Eric jakter også KM-gull på fotballbanen. Han er nemlig en svært sentral spiller på Nittedal ILs småguttlag i 13-årsklassen. Han bekler alle roller og har så langt tegnet seg på scoringslista seks ganger. I skrivende stund leder laget 1. divisjon, men Gjelleråsen, Lørenskog og Løvenstad kan gå forbi. Det har også blitt fotballkamper for 14-årslaget på Eric, for med hans allsidighet er han gull verdt for ethvert lag.