Gå til sidens hovedinnhold

Er det godt å være gammel i Nittedal?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det sies og skrives mye om eldrepolitikken i Nittedal og mange lurer på om kommunen er i stand til ta seg av den mye omtalte eldrebølgen som står foran oss.

Jeg er snart 76 år og har bodd i Nittedal nesten hele livet. Bygda har forandret seg mye siden jeg vokste opp her på 50-tallet. Mange har flyttet til og innbyggertallet har femdoblet seg, men Nittedal er fremdeles mitt trygge og gode hjemsted.

Vi eldre kan bidra aktivt i kommunen og mulighetene er mange. Vi har frivillige organisasjoner hvor vi kan treffe andre med samme interesser eller bare komme sammen for en prat og en kaffekopp. Fysisk aktivitet er det mulighet for gjennom Frisklivssentralen eller treningssentre. Det tilbys opplæring i bruk av smarttelefon og nettbrett og flere kurs kommer, for her er behovet stort.

Selv om ikke alle eldre har like god helse og noen av oss trenger bistand fra andre, er det ikke alderen som styrer behovet for omsorg. Mange av oss pensjonister lever meningsfylte liv ved å gi omsorg til venner og familie eller ved å bidra i organisasjoner og frivillig arbeid.

Jan Gustavsen etterlyser i Varingen 24 juli markedsføring av seniortelefonen. Jeg opplever å ha fått god informasjon fra kommunen blant annet gjennom heftet «Senior i Nittedal – Det gode liv som pensjonist», som alle seniorer i Nittedal fikk tilsendt i 2017. Her markedsføres seniortelefonen samt en rekke andre kontaktpunkter dersom livet blir vanskelig.

Når vi fyller 80 år gir kommunen et tilbud om hjemmebesøk hvor vi får råd og veiledning og eventuelt hjelp. Noe vi ikke har fått i Nittedal ennå, er et Helsehus, men nå har muligheten for å leie en etasje på Glittre dukket opp. Det blir spennende å se hva som skjer her.

Det er viktig for oss eldre å kunne bestemme over egne liv så lenge som mulig. Det å kunne låse døren og ha et privatliv er viktig. Men hvis helsa svikter og jeg ikke lenger klarer å bo hjemme, føler jeg meg helt trygg på at jeg får den hjelpen jeg trenger her i Nittedal.

Kommentarer til denne saken