Enorm pågang til legevakttelefonen: – Det fører til at folk som trenger hjelp ikke får hjelp

STOR PÅGANG: Legevakten opplever enorm pågang på sitt telefonnummer med folk som har spørsmål om koronaviruset. Kommunikasjonssjef i Nittedal kommune, Kristian Westgård ber folk gå på nettet for å finne informasjon om koronaviruset.

STOR PÅGANG: Legevakten opplever enorm pågang på sitt telefonnummer med folk som har spørsmål om koronaviruset. Kommunikasjonssjef i Nittedal kommune, Kristian Westgård ber folk gå på nettet for å finne informasjon om koronaviruset. Foto:

Legevakttelefonen i Nittedal svært stor pågang av folk som har spørsmål om det nye koronaviruset.

DEL

– Det har vært en enorm pågang ved legevakttelefonen, sier komunikassjonssjef i Nittedal kommune, Kristian Westgård, onsdag ettermiddag.

Ifølge Westgård var det ble det tirsdag ringt inn over 100 telefoner til legevakten i Nittedal kommune.

– Det er lang flere enn vanlig, og mer enn legevakta klarer å håndtere, sier han.

Dette ses i sammenheng med utbruddet av det nye koronaviruset, covid-19.

– Fordi mange ringer legevakten er det flere som trenger hjelp som ikke får den hjelpen de må ha. Jeg forstår veldig godt at det er et enormt behov for informasjon nå. Men vi ber folk om å gå inn på nett om man trenger informasjon, sier Westgård.

Han henviser til Nittedal kommunes nettsider for informasjon om det nye koronaviruset. Man kan også gå inn på Folkehelseinstituttets nettsider dersom man har behov for informasjon.

– Gå inn på nettsidene våre å sjekk før du eventuelt ringer legevakten. Ikke ring legevakten hvis du ikke trenger akutt hjelp, understreker Westgård.

– Kan det bli aktuelt å oppbemanne legevakttelefonen?

– Det jeg kan si om det er at vi jobber med flere løsninger for ulike scenarioer. Det er for tidlig å si noe om det i dag, men vi vil vite mer om dette i morgen, sier Westgård.

Han gjentar at man ikke må ringe legevakttelefonen dersom man ikke er svært syk og trenger øyeblikkelig hjelp.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken