Veganlegget i Gran og Lunner blir stadig filmet av droner for å dokumentere framdriften. Nå kan du se dronevideo av anleggsområdene fra uke 34 og 35.

Videoene kan du se nederst i saken.

Statens vegvesen kommer også med en pressemelding om at det fra natt til tirsdag neste uke vil bli endret kjøremønster for trafikken på riksveg 4 i bunn av bakkene opp mot Lygna i Gran.

Skal legge ny asfalt

Siden før jul i fjor har trafikken gått på den gamle delen av riksveg 4 fra Mohagen og opp mot Amundrud. Samtidig har Anlegg øst utvidet kjørebanen med fem meter på andre siden av rekkverket.

– Nå legger vi trafikken over på den andre siden av det midlertidige rekkverket på den nye vegen fra Mohagen og opp mot Amundrud, sier byggeleder Johns Bekken i Statens vegvesen i en pressemelding.

Anlegg øst skal frese ned den gamle asfalten, før det skal legges ny asfalt på den gamle delen av riksvegen. Det skal også legges nye membraner på bruene, og settes opp nye støyskjermer på deler av strekningen.

– Vi skilter omleggingen, og ber folk være obs på at trafikken skal over på den nye vegen, sier Bekken.

De nye kjørefeltene vil bli merket midlertidig. Fartsgrensa blir fortsatt 50 og 70 kilometer i timen gjennom anleggsområdet.

Forrige uke kom Statens vegvesen med nærinfo om hva som skjer videre på riksveg 4 framover.

Se video av anleggsarbeidet

Her er videoer av anlegget på Roa – Gran grense i Lunner fra uke 35, og av anlegget Sandvoll – Amundrud fra uke 34.