En musikalsk drømmereise

TCHAIKOVSKY OG SCHUBERT: De har hver sin favorittkomponist, men opptrer sammen på mandag,  Anna K. Sandvik og Ove Nyvik.

TCHAIKOVSKY OG SCHUBERT: De har hver sin favorittkomponist, men opptrer sammen på mandag, Anna K. Sandvik og Ove Nyvik. Foto:

I musikken er det bare grønne land. Mandag kan du legge ut på en spennende europeisk rundreise med trioen Ove Nyvik, Anna K. Sandvik og Kjetil Støa.

DEL

Turen starter i Wien og ender i Paris. Andre musikalske stoppesteder er St. Petersburg, Bergen og Kiev. Det blir ukrainsk folkemusikk og Tchaikovsky, en vakker operaduett av Saint-Saëns og noen nydelige overraskelser. Alt framført av en pianist og to sangere som har jobbet lenge med dette stoffet, og som nå gleder seg stort til å møte publikum.

– Konserten 24. august gjennomføres med god avstand mellom publikum, men like fullt med en musikalsk nærhet i Storsalen. Velkommen til en spennende «Klassiker» i trygge omgivelser, sier kulturhusleder Mariann Torsvik.

Begynte med Schubert

Konsertideen startet med Ove Nyviks kjærlighet til Schubert.

– Jo, det blir en del perler fra Schubert i denne «Klassikeren», både instrumentalt og vokalt, medgir Nyvik.

Selv var han svært så interessert i hvordan Schubert tolkes og låter på russisk. Og nettopp det viser mezzosopran Anna K. Sandvik til fulle mandag kveld. I tillegg vil hun framføre musikk fra sin favorittkomponist, Tchaikovsky, og musikk fra sitt eget hjemland, Ukraina.

Da konserten måtte flyttes fra mars til august på grunn av pandemien, ble det også et tenorbytte. Med Kjetil Støa på «Øst møter vest»-laget, ble også reiseruten lagt om litt, med stoppesteder også i Italia og Sverige.

– Det er bare å glede seg til å nyte disse vakre og temperamentsfulle italienske og svenske stykkene, understreker Ove Nyvik.

En kompetent trio

Ove Nyvik er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og er en kjent kulturperson i Nittedal – både fra egne konserter og ikke minst som kapellmester og pianist for flere av bygdas kor og Nittedalsrevyen gjennom flere år. For sin store innsats for bygdas kulturliv fikk han da også Nittedal kommunes kulturpris i 2004.

Kjetil Støa har de siste årene etablert seg som en av de mest spennende spinto-tenorene i Skandinavia. Han har sin utdannelse fra musikkonservatoriet i Trondheim og Operahögskolan i Stockholm.

Anna Kargaltseva Sandvik har ni-årig utdanning som sanger, sangpedagog og kordirigent fra lærerhøyskolen og universitetet i Kiev. Anna flyttet til Norge i 2011, og her dirigerer hun flere kor. Blant annet har hun vært Nittedal Bygdekors faste dirigent de fem siste årene.

– Vi lover et publikumsvennlig repertoar, med mye vakkert og melodiøst, men ikke bare kos, altså, avslutter Ove Nyvik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken