Gå til sidens hovedinnhold

En konsertperle tilpasset småbarnsforeldre

Artikkelen er over 1 år gammel

Marte Eberson er en merittert musiker med mye på hjertet. Tirsdag byr hun på en matinékonsert i Flammen der det å ha med barnevogn er helt innafor.

«Den Kulturelle Barnevogna» er et tilbud som er skreddersydd for de som er hjemme i barselpermisjon, selv om også andre er velkommen. Kulturopplevelsen er for voksne, med lav terskel for å ha med seg barnevogn og spedbarn. Asker kulturhus startet opp dette tilbudet for tre år siden, Flammen ble inspirert og startet med tilbudet i fjor høst, og på tirsdag kommer altså Marte Eberson til Lillesalen.

Marte Eberson er født og oppvokst i Oslo, men har nylig flyttet til Åneby. Hun er en sjangeroverskridende musiker som ikke er bundet til faste tradisjoner eller regler. Målet er alltid å prøve å skape noe nytt. Og det er det som er målet med denne opptredenen; å ta med publikum på en reise som er ny både for lytteren og den som fremfører. Inspirasjonen er hentet fra 70 tallets singer-songwriters, men satt i et lydbilde som minner mer om dagens popmusikk.

Eberson er for mange kjent fra Highasakite, som hun har turnert verden rundt med. Nylig ga hun også ut albumet «Empathy» med faren sin, og jazzgitarist, Jon Eberson. I tillegg spiller hun i bandet LÖV. LÖV slapp singelen «Take Me Home» 17. januar og debutalbumet kommer i februar 2020. Ikke nok med det, de spiller på Flammen 22. oktober, 2020! Hun har også tidligere spilt i elektronika duoen Machine Birds.

I tillegg til alt dette jobber Marte Eberson også som låtskriver og produsent. Hun har også fått tildelt to Spellemannpriser for årets popgruppe (Highasakite), og alene blitt tildelt Sildajazzprisen.

Konserten holdes i Lillesalen tirsdag 1. september klokka 11.00 og har en varighet på cirka en halvtime. Det er tillatt å ha med barnevogn inn i salen og det vil bli lagt ut matter som de små kan kravle rundt på. Musikk og lys blir lagt på et behagelig nivå slik at det passer både store og små øyne og ører. Alle voksne må løse billett, mens spedbarn går gratis.

Kommentarer til denne saken