Gå til sidens hovedinnhold

En humoristisk forestilling om og med korps

Artikkelen er over 1 år gammel

Hva får du om du blander tekst fra Knut Nærum med skuespillerkunst fra Akershus Teater og toner fra Søndre Nittedal Skolekorps? Svaret er «Korps» som kan oppleves i Flammen onsdag 16. oktober.

Silje spiller trompet. Emil spiller fløyte. Du vet, når de snakker om kjærlighet ved første blikk? Det var det ikke! Men bra musikk og fine vennskap ble det like fullt.

Strålende anmeldelser

Det er ikke bare Silje og Emil som blir kjent gjennom korpset. På dugnad treffes foreldre og naboer også, enten de vil eller ikke. Her er det mye følelser og engasjement i sving, både for ungdommene selv og folka rundt.

Det er Akershus Teater og Østfold kulturutvikling som presenterer Korps av Knut Nærum, en teaterforestilling som hyller korpslivet i bygd og by. Knut Nærums Ibsenprisen-nominerte tekst er varm og full av humor.

Originalproduksjonen var et samarbeid mellom Teater Innlandet og Knut Nærum, og forestillingen gikk for fulle hus høsten 2017 til strålende anmeldelser i lokale aviser. Når de nå kommer til Kulturverket Flammen, fyller de scenen sammen med Søndre Nittedal Skolekorps.

Søndrekorpset i sving

Korpset har jobbet jevnt og trutt med «Korps» på de vanlige onsdagsøvingene sine.

– Det er lagt opp slik at vi har kunnet velge stykker ganske fritt innenfor noen temaer, og derfor har vi brukt noe vi har spilt før og en del nytt. Det blir både tradisjonelle marsjer og litt annet, sier styreleder i Søndrekorpset, Anders Bekkelund.

For musikantene er det aller mest spennende at de skal samarbeide med profesjonelle skuespiller fra Akershus Teater. De ser fram til en handling som er både dramatisk og morsom, med godt skuespill og feiende korpsmusikk.

– Vi gleder oss til å bidra på en slik forestilling, og vi skal gjøre vårt beste for å yte stykket til Knut Nærum rettferdighet, sier korpsleder Bekkelund.

Forestillingen varer i cirka 90 minutter og passer for hele familien. Regien er ved Janne Langås, mens originalproduksjon og idé er ved Teater Innlandet og Knut Nærum.

Kommentarer til denne saken