Med musikalitet, formidlingsevne og spilleglede begeistret Vertavokvartetten en nesten fullsatt sal da de spilte i Flammen våren 2017. Akkurat nå feirer den verdensturnerende kvartetten jubileum, men de har heldigvis lagt inn Nittedal på turnélisten sin igjen.

– Det er vi selvsagt veldig fornøyd med. De ga da også uttrykk for at de syntes Storsalen i Flammen var et glimrende konsertlokale sist de var her, sier kulturhusleder Mariann Torsvik.

Virtuose og prisbelønte

Vertavokvartetten har spilt sammen i 35 år. Helt fra kvartetten ble stiftet i 1984, har de vært et av de ledende norske kammerensemblene, og fått meget god mottakelse både i inn- og utland. De har gjennomført en rekke verdensturnéer, spilt i konsertsaler som Carnegie Hall, Wigmore Hall i London og Concertgebouw i Amsterdam, samt deltatt på festivaler i Europa, USA, Japan og New Zealand.

Vertavokvartetten har vunnet en rekke internasjonale priser og gjort mange kritikerroste plateinnspillinger, med musikk av blant andre Robert Schumann, Johannes Brahms og Claude Debussy. Kvartetten består av Øyvor Volle (fiolin), Annabelle Meare (fiolin), Berit Cardas (bratsj) og Bjørg Lewis (cello). De to sistnevnte er for øvrig tvillingsøstre.

De valgte seg Håvard

Da de fire Vertavo-strykerne skulle invitere med seg en medspiller under konserten i Flammen, falt valget på Håvard Gimse. Pianisten er professor ved Norges Musikkhøgskole og regnes som en av landets fremste musikere med et bredt og allsidig repertoar. Han er ettertraktet både som solist og som kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias beste klassiske artister foretrekker ham som sin akkompagnatør. Også Håvard Gimse har en rekke priser på peishylla, som for eksempel Griegprisen fra 1996 og Kritikerprisen fra Festspillene i Bergen i 2011.

Melodiøs festkveld

Programmet i Flammen på tirsdag består blant annet av Anton Dvoraks pianokvintett og Alexander Borodin nummer 2. Vakkert, virtuost og melodiøst.

– Vi håper selvsagt at riktig mange finner veien for å få med seg denne musikalske festkvelden, sier kulturhusleder Torsvik.