Gå til sidens hovedinnhold

Elvevandring med mobil-app, underholdning og huldra Silje

– Turlagets arrangement Elvelangs er kommet for å bli, fastslår innsender Dag Helland Pettersen.

Turkameratene Nittedal Turlag fikk bra med deltakere til den sjette utgaven av arrangementet Elvelangs. Turen startet fra parkeringsplassen ved Flammen. Deltakerne ble delt opp i to puljer. I den første puljen, klokka 18:00, var det med mange barn.

– Med fakler langs løypa ble det en magisk stemning, skriver dugnadsansvarlig.

Med info på mobil

Til turen fikk deltakerne mulighet til å laste ned appen «Fotspor», som ga meldinger på telefonen underveis. Det var spørsmål og svar, blant annet om Krudtværket, så det tjente som en usynlig natursti med masse læring. Anne-Britt Henriksen hadde laget det flotte opplegget, som de fleste fikk til å virke.

Ved vedplassen til Turkameratene, delte Speider`n ut gratis pølser og varm saft.

– Det var populært og man fikk i seg litt varme før det bar opp på tribunen for å høre forestillingen.

Fra scenen var det en sammensatt meny av Elin Prøysen og Egil Johansson med Prøysen viser, koret Caldera (som var omdøpt til «Halvdera» for anledningen) og KåL med låter av Knutsen og Ludvigsen. Tom Nilsen var konferansier.

Mye spøk og latter fra scenen og på tribunen. Spesielt moro ble det da en god del barn danset til KåL foran på scenen. Etter en halvtimes show fra scenen, bar det nedover igjen mot start.

Huldra Silje

Før de var nede ble det en stopp til, da huldra hadde gått på land og danset grasiøst på øya ute i elva. Silje fra Nittedal Teater var hulder i år igjen, og den lettkledde huldra med hale gjorde inntrykk på barn og voksne.

Før første pulje kom ned til huldra hadde pulje to av deltakerne, som hadde startet 45 minutter etter, passert opp mot pølseserveringa. De fikk samme forestilling og var i mål kl. 21.

– Vel møtt igjen til neste år!

Kommentarer til denne saken