- Vi har i kveld fått informasjon om at en ansatt ved Li skole har testet positivt på koronaviruset. Vi avventer også et testresultat på en elev, melder Nittedal kommune i en pressemelding.

Skolen er allerede stengt, men de nye opplysningene innebærer at alle elever og ansatte i første omgang må forholde seg til at de kan være utsatt for smitte. Det betyr at elever og ansatte må følge råd fra folkehelseinstituttet for mennesker som er i karantene.

- Når smitteveiene er kartlagt vil vi komme ut med ny informasjon til elever og ansatte ved skolen. Det vil komme mer informasjon i løpet av morgendagen. Helsesykepleier og rektor er tilgjengelig for spørsmål fra foresatte, skriver kommunen.

Får ikke hente noe på skolen

Skolens ansatte, inkludert skolens ledelse, er også satt i karantene. Det vil ikke være personale til stede på skolen, og heller ingen mulighet til å hente noe på skolen de neste 14 dagene. Fjernundervisning av elevene starter som planlagt mandag.

Kommunen viser videre til sine rutiner i en slik situasjon. Når et barn eller en ansatt ved en skole eller i barnehage i Nittedal får påvist koronainfeksjon, gjør kommunen følgende:

- Kommuneoverlegen tar kontakt med den smittedes foresatte eller den ansatte, og starter kartleggingen av mulige nærkontakter.

- Kartleggingen gjøres i samråd med skolen eller barnehagen for å få god oversikt over de som har hatt kontakt med vedkommende i den aktuelle perioden. Kontakter utenfor skolen eller barnehagen blir også kartlagt.

- Det gjøres en helt konkret vurdering av hvilke elever/barn og ansatte som eventuelt kan være utsatt for smitte. Alle med elever/barn i den aktuelle skolen eller barnehagen får informasjon hvis en slik situasjon oppstår.

- Generelt gjelder: Elever/barn og ansatte som helsetjenesten vurderer at er i risiko for smitte (hatt nær kontakt med elev med påvist koronainfeksjon), pålegges 14 dagers hjemmekarantene.