Gå til sidens hovedinnhold

Eldredagen markeres bredt på torsdag

Bjørn Tore Godal kåserer fra et langt liv i politikkens tjeneste, mens Dagperlen serveres av en sprudlende Guri Schanke. Alt dette skjer i Flammen allerede torsdag 1. oktober.

Dette er fjerde gang at Den internasjonale eldredagen markeres i Flammen, som et samarbeid mellom kulturhuset og bygdas pensjonistforeninger. På grunn av pandemien er imidlertid kapasiteten betydelig mindre enn tidligere år.

– Det er noen plasser igjen til begge arrangementene per nå, men alt tyder på at det blir fulltegnet, og vi ser fram til en fin eldredagsfeiring. Vi er veldig glad for at vi klarer å markere denne viktige dagen også i år, sier kulturhusleder Mariann Torsvik.

Et unikt politisk liv

Det hele starter i biblioteket, der eldredagen offisielt åpnes, før dagens kåsør og foredragsholder slippes til på scenen ved panoramavinduet. Bjørn Tore Godal (75) har en lang politisk karriere bak seg som stortingsrepresentant og statsråd, med hele tre ulike ministerposter. Tidligere handels-, forsvars- og utenriksminister Bjørn Tore Godals foredrag spenner da også bredt, fra eldrepolitikk til forsvarspolitikk.

Ap-politikeren fra Vestfold har også mange humoristiske anekdoter å dele med publikum. Han snakker om sitt politiske liv fra reiser som utenriksminister og ambassadør. Som da han tråkket på Dronning Margrethes ballkjole ...

Foredraget med Godal er gratis, men krever av kapasitetshensyn påmelding til Kulturverket Flammen.

Schanke i Storsalen

Etter foredraget med Godal blir det servering av kaffe og kringle i Storsalen for alle som har sikret seg billett til Dagperlen. Der entrer Guri Schanke scenen sammen med pianist Jon-Willy Rydningen i en konserttime spekket med eviggrønne klassikere.

– Da Kirsti Sparboe måtte melde avbud, er vi glade for å ha fått en super erstatter i Guri Schanke, som stiller opp på kort varsel. Hun er en av Norges mest allsidige artister med erfaring fra musikaler, revy, show, konserter og foredrag, påpeker kulturhusleder Mariann Torsvik.

Guri Schanke kommer til eldredagsmarkeringen i Nittedal med slagere fra et langt artistliv i bagasjen. Sangeren, skuespilleren og danseren er kjent for sin teaterkarriere, særlig i revyer, historiske spel og musikaler. Blant annet spilte hun i forviklingskomedien «Den spanske flue» som er udødeliggjort gjennom NRK-opptak som vises hvert år i romjulen.

Den musikalske bredden er også solid. I 2007 representerte hun Norge i den internasjonale MGP-finalen, og de siste årene har hun blant annet hatt flere musikalske show med Showgirls, som foruten Guri består av Bettan, Marian Aas Hansen og Hilde Lyrån.

Kommentarer til denne saken