– Det ble gjennomført ulike oppgaver innen førstehjelp, kreativitet, natur og miljø, friluftsliv - og ikke minst fellesskap og samarbeid. 21 patruljer i alderen 10-16 år fra Romerike deltok, forteller Erlend Birkedal, gruppeleder for 1. Slattum speidergruppe.

Festet grepet tidlig

Allerede etter første dag hadde Ekornpatruljen fått en liten ledelse. De ledet med seks poeng til nummer to, mens det bare skilte fem poeng mellom de fem neste. Ekornpatruljen var spesielt gode i matoppgaven (pannekake med fyll) og prosessoppgaven, tapte noen poeng i førstehjelp og var ikke så gode på fellesskapsoppgaven.

Dagen etter stod klima og miljø, friluftsliv, kreativitet og en ny prosessoppgave på programmet. Ekornene var med i toppen på tre av emnene, men tapte litt på friluftsliv. Samlet sett økte de imidlertid ledelsen, endte på 278 poeng og var til slutt ni poeng foran Fiskemåkene fra Hemnes i Høland (269).

De fire neste hadde mellom 265 og 263 poeng, men det var bare tre av dem som går videre til NM i speiding i Levanger 10.-12. juni. Slattum og Hemnes får med seg speidere fra Skedsmo, 1. Bjørkelangen og 1. Lørenskog 3, mens Ulv fra Lørenskog Syd fikk den sure 6. plassen, ett poeng bak naboforeningen og NM-tur.

To oppgaver ødela

Tiurpatruljen fra Nittedal Speidergruppe var også med i kretskonkurransen. De endte på 9. plass med 237 poeng etter å ha vært nummer sju halvveis. De gjorde det meget bra på de fleste oppgavene, men tapte mange poeng på den første prosessoppgaven og på klima og miljø. På begge disse oppgavene fikk de 16 poeng mindre enn Slattum-patruljen. Med samme poengsum som ekornene hadde tiurene delt 2. plassen med gjengen fra Hemnes.


FEIRET MED KAKE: Seieren ble feiret med kake patruljen pyntet selv under speidermøtet i Mortkoia på onsdag. Fra venstre: Ingrid Helene Storli, Synne Birkedal, Albertine von Enzberg-Viker, Alma Kristiansen Stav, Alexander Elvebakk og Robin Horgen. Ikke til stede: Kaviyan Navaruban.

Foto: Erlend Birkedal