Gå til sidens hovedinnhold

Drive-in-konsert med lokale helter på Harestua lørdag – «hørestua» blir «kjørestua»

De populære hørestua-konsertene på Gamleskolen på Harestua er midlertidig lagt på korona-is. Nå satser de på «kjørestua» i stedet.

Lørdag arrangerer nemlig Kulturbruket drive-in-konsert på næringsområdet Tangenmoen like ved riksvegen. På plakaten står de to lokale og rutinerte duoene Ragnar Strandbakke/Arne Martinussen og Johanna Demker/Alf Bretteville-Jensen.

– Det er lenge siden Ragnar og Arne spilte sammen på hjemmebane, så dette blir et etterlengtet gjensyn. Johanna og Alf – eller Trudy & Dave som de kaller seg – skulle hatt slippfest for sin nye plate på Harestua 12. mars, men i likhet med mange andre konserter ble den avlyst. Nå blir det en ny mulighet til å se dem, skriver Kulturbruket i en pressemelding.

– Noe helt annet

Kulturbruket-sjef Mats Remi Johnsrud ble oppfordret av en kjenning til å finne på noe, og da han leste om de populære drive-in-konsertene ved Norges varemesse i Lillestrøm, tenkte Johnsrud at noe sånt må vi få til på Harestua også.

– Mange har fått hverdagen snudd på hodet siden korona-lukkingen i midten av mars. Dette gjelder ikke bare artister og kulturfolk, som plutselig fikk alle planlagte konserter og arrangementer avlyst. Men også kulturpublikummet som ikke lenger kan gå ut og få opplevelser, sammen med andre, som vi gjorde før. Selv om vi har fått et nytt mangfold av digitale kulturtilbud rett inn i stua vår, er det noe helt annet å oppleve musikk i levende live foran en scene, skriver Kulturbruket.

Plass til 70 biler

Bedriftene Granberg og Nordengen, Hadelandsmat og Klevengen transport stiller gladelig sine utearealer på Tangenmoen til disposisjon for konserten lørdag ettermiddag.

Der blir Sagstokk-scenen rigget opp, med plass til 70 biler på området foran. Det kan være opp mot fem personer i hver bil, det er ikke lov til å forlate bilen under den to timer lange konserten og det er ikke lov å drikke alkohol.

Lyden sendes over FM-nettet til de frammøtte, og konserten blir i tillegg streamet med trekameraproduksjon.

Arrangementet er sponset av Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal og er godkjent av kommuneoverlegen i henhold til smittevernreglement, opplyser Kulturbruket, som roser dugnadsånden til alle som har engasjert seg for å arrangere lørdagens konsert.

Adam i Lillestrøm

Like etter at konserten på Tangenmoen er ferdig lørdag, er det mulighet til å se en annen Harestua-artist på nettet.

Da skal nemlig Adam Douglas opptre på den nevnte scenen ved varemessa i Lillestrøm.

Det lar seg ikke gjøre å få med seg begge konsertene gjennom bilruta, men man kan se den ene eller begge på nettet.

Kommentarer til denne saken