Gå til sidens hovedinnhold

Didrik tilbake i Flammen

Didrik Solli-Tangen gir gåsehudgaranti når han inviterer til konsert 9. juni - med både klassiske perler og noen helt nye låter på programmet.

På repertoaret denne junikvelden finner vi alt fra store klassiske verk, til moderne skjellsettende låter. Det er også duket for urpremiere på noen av Didriks helt nye sanger i det han selv omtaler som «et drømmende, filmatisk univers».

Gode minner fra Nittedal

For tre år siden hadde Didrik konsert i Flammen sammen med lillebror Emil, og året etter var han en av solistene i den storslåtte «Carmen»-oppsetningen som turnerte på Østlandet, og som gjorde stor lykke i Nittedal med fullsatt sal.

– Hvorfor et tredje besøk i Flammen, Didrik?

– Vi mennesker er jo litt vanedyr, er vi ikke? Hehe, men sånn seriøst så liker jeg huset veldig godt! Og når man har gode minner fra et sted, er det lettere å reise tilbake, sier Solli-Tangen.

Denne gangen kommer han som «bare» Didrik. Det betyr imidlertid ikke at han står alene på scenen. Sangstjernen har med seg fem musikere i denne konserten og selvsagt er flygelet trillet inn i Storsalen.

Et nytt kapittel

Didrik Solli-Tangen (34) er utdannet klassisk sanger ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han fikk sitt nasjonale gjennombrudd i 2010, og sju år senere deltok han i «Stjernekamp» på NRK, der han oppnådde en andreplass.

Musikken hans har blitt A-listet i NRK P1 og han har spilt for utsolgte konserthus over hele landet. Nå er han klar for å skrive et helt nytt kapittel med nye låter, nye singler og kanskje et nytt album også. I hvert fall blir det konsertturné.

– Den nye musikken er absolutt inspirert av min klassiske bakgrunn, men krydret med dagens lydbilde og instrumenter. Filmatisk, storslagent og høye, lange toner, sånn passe ydmykt sagt, ler Didrik Solli-Tangen.

Han understreker at publikum i tillegg skal få oppleve mye kjent og kjært repertoar, og at det nære og såre også har sin plass i denne konserten. Didrik avslutter med å ønske velkommen til den musikalske reisen i Storsalen onsdag 9. juni.

Kommentarer til denne saken