På repertoaret denne junikvelden finner vi alt fra store klassiske verk, til moderne skjellsettende låter. Det er også duket for urpremiere på noen av Didriks helt nye sanger i det han selv omtaler som «et drømmende, filmatisk univers».

Gode minner fra Nittedal

For tre år siden hadde Didrik konsert i Flammen sammen med lillebror Emil, og året etter var han en av solistene i den storslåtte «Carmen»-oppsetningen som turnerte på Østlandet, og som gjorde stor lykke i Nittedal med fullsatt sal.

– Hvorfor et tredje besøk i Flammen, Didrik?

– Vi mennesker er jo litt vanedyr, er vi ikke? Hehe, men sånn seriøst så liker jeg huset veldig godt! Og når man har gode minner fra et sted, er det lettere å reise tilbake, sier Solli-Tangen.

Denne gangen kommer han som «bare» Didrik. Det betyr imidlertid ikke at han står alene på scenen. Sangstjernen har med seg fem musikere i denne konserten og selvsagt er flygelet trillet inn i Storsalen.

Et nytt kapittel

Didrik Solli-Tangen (34) er utdannet klassisk sanger ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han fikk sitt nasjonale gjennombrudd i 2010, og sju år senere deltok han i «Stjernekamp» på NRK, der han oppnådde en andreplass.

Musikken hans har blitt A-listet i NRK P1 og han har spilt for utsolgte konserthus over hele landet. Nå er han klar for å skrive et helt nytt kapittel med nye låter, nye singler og kanskje et nytt album også. I hvert fall blir det konsertturné.

– Den nye musikken er absolutt inspirert av min klassiske bakgrunn, men krydret med dagens lydbilde og instrumenter. Filmatisk, storslagent og høye, lange toner, sånn passe ydmykt sagt, ler Didrik Solli-Tangen.

Han understreker at publikum i tillegg skal få oppleve mye kjent og kjært repertoar, og at det nære og såre også har sin plass i denne konserten. Didrik avslutter med å ønske velkommen til den musikalske reisen i Storsalen onsdag 9. juni.