Det skjer i bygda: Bakervarer og julekafé på Aaraas søndag

JULESTEMNING: Gårdsfrua Margrethe Henden Aaraas lover fin julestemning på gården i Søndre første søndag i advent.

JULESTEMNING: Gårdsfrua Margrethe Henden Aaraas lover fin julestemning på gården i Søndre første søndag i advent. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre generasjoner Aaraas er i sving når årets julebakst innledes natt til søndag 1. desember. – Duften av ovnsbakte vørterbrød er god start på adventstida, sier Margrethe Henden Aaraas.

DEL

– I bakstehuset steker vi vørterbrød, julebrød og havrebrød, forteller Margrethe. Der er det bestemor Bjørg, bonden Olav sammen med søsteren Ingjerd og barnebarnet Ragnhild, som jobber. De har mange års erfaring og veldig gode oppskrifter fra tidligere generasjoner i Henden- og Aaraasfamiliene.

– Søndag 1. desember er det 5. året vi tilbyr bakervarer fra Aaraas, og nå har vi en kundekrets som gjør at vi mest sannsynlig blir utsolgt ganske fort, smiler gårdsfrua. Da blir løsningen å skrive seg på bestillingsliste, legger hun til. Alle skal få, i god tid før jul!

Margrethe er kafévert denne dagen, og tidlig på ettermiddagen vil hun dra i gang juleallsang sammen med Turi Henriksen på piano. Turi har vært innom dagsenteret på Aaraas to ganger i november og akkompagnert gruppene når de har øvd på julesanger. I kafeen får de også god hjelp av Carla Nielsen og Karen Ellefsen, som er to av gårdens viktige støttespillere.

De som tar turen til Aaraas gård denne dagen vil ikke bare få muligheten til å sikre seg gode bakervarer. I tunet blir det runderidning med to hester, en liten og en stor, for barn (og voksne) som ønsker å prøve det.

– Vi tror det blir fin julestemning både inne i Tunstua og ute i tunet, sier Margrethe. Hun og Olav har valgt å forenkle årets julemarked, og har derfor ikke salgsboder og nisse på gården i år.

Men bakervarene vet de er viktige for mange, og det er blitt en spesialitet for Aaraas. Derfor holder de på den tradisjonen. Og som vanlig lover vestlendingen ferske sveler til kaffen! Det er også blitt en merkevare på gården i Søndre, året rundt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken