Gå til sidens hovedinnhold

– Det er bra at disse menneskene blir tatt, men de burde aldri vært på veien i utgangspunktet

Politiet reagerte overfor flere bilførere i natt.

(Romerikes Blad)

Politiet har i løpet av natten reagert overfor flere førere av ulike kjøretøy på Romerike.

Like etter midnatt stoppet Utrykningspolitiet (UP) en mann i 20-årene i Rælingstunnelen. Patruljen målte føreren til 123 km/t i 80-sonen og mistet dermed førerkortet.

– Det har vært en god del stygge fartsovertredelser i det siste, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt.

Kjørte i hasjrus

Klokken 00.20 stoppet en politipatrulje en bil i Nittedal. Der viste det seg at føreren, en mann i slutten av 20-årene, ikke hadde gyldig førerkort. Vedkommende måtte fortsette ferden til fots.

40 minutter senere stanset politiet en ny bil i Nittedal. Den 19 år gamle føreren innrømmet å ha brukt hasj kort tid før kjøreturen. Han ble fratatt førerkortet og kjørt til legevakta for å ta blodprøve.

– Det er bra at disse menneskene blir tatt, men de burde aldri vært på veien i utgangspunktet, sier Sandberg.

På E6 uten hjem

En halvtime etter at politiet sendte bilføreren i Nittedal videre til fots, kom de over samme mann på Kløfta. Mannen i 20-årene var nå passasjer. Føreren, en mann i 30-årene, hadde i likhet med passasjeren ikke gyldig førerkort.

Bilen ble tauet inn, mens de to mennene ble fotgjengere.

Klokka 04.19 fikk politiet melding om en mopedist som kjørte uten hjem på E6 ved Kløfta. Mannen i 20-årene hadde ikke gyldig førerkort og mistenkes for å være ruspåvirket.

«Ble også funnet tyvegods som mistenkte erkjente å ha stjålet fra en garasje, muligens i Frogner-området» skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Kommentarer til denne saken