I «Det går betre no» spør Bjarte Tjøstheim om man kan leve av å være komiker og utlevere seg selv – når man innerst inne er engstelig av natur.

«Det går betre no» har vært vist for fulle saler på Det Norske Teatret, og er nå på en liten turné.

– Vi er superfornøyd med at den kommer til Nittedal torsdag 14. oktober, for dette er en forestilling som har blitt svært godt mottatt både hos anmeldere og publikum, sier kulturhusleder Mariann Torsvik.

Hun håper at folk i Nittedal nå benytter anledningen til å oppleve kortreist teater som rommer både humor og alvor.

Klin kokos!

I «Det går betre no» teaterdebuterer radioprogramleder, komiker og skuespiller Bjarte Tjøstheim med en personlig og selvironisk forestilling om å leve med frykt for det aller meste.

Som barn ble prestesønnen Bjarte korsfestet av kompisene sine i hagen til naboen i Randaberg. Dette barndomsminnet bekreftet den indre frykten for hva livet kan føre med seg av farer og utfordringer.

I soloforestillingen «Det går betre no» viser Bjarte en ny side av seg selv, og forteller personlige historier fra sitt ytre daglige, og sitt indre liv.

Som prestesønn med vaklende gudstro er håpet at engler skal komme for å redde ham når livet er på sitt aller mørkeste. Engler med vinger, eller bare med hvit frakk.

Den største frykten er likevel å bli gal, og at psykiateren skal si at han er klin kokos. Men da Bjarte først ble innlagt, viste det seg at psykiatrisk avdeling var det tryggeste stedet å være.

Tematikken i «Det går betre no» gjør det naturlig at den også blir en del av markeringen av Verdensdagen for psykisk helse i Nittedal neste uke.