Som komponist og tonesetter var Finn Ludt usedvanlig produktiv. Hans melodier har satt sitt preg på flere generasjoner nordmenn uten at vi kanskje tenker så mye over det. Torsdag 9. juni kan du oppleve Ludt-skatter som «Blåklokkevikua» og «Hildringstimen» og høre anekdoter om mannen bak. Dette er samtidig vårens siste Dagperle.

Som perler på en snor

Den beskjedne mannen fra Fana utenfor Bergen viet mye av sitt liv til teatermusikk. Finn Ludt skrev musikken til musikalversjonen av Alf Prøysens «Trost i Taklampa» i 1963 og musikken til 70-tallets progressive teaterstykke «Pendlerne». Han skrev også balletter og romanser, men ble særlig kjent for en rekke svært populære barnesanger og viser.

Flere av Prøysens fine barnesanger fikk Ludts tonefølge, og gjorde dermed «Lillebrors vise», «Sirkusvisa» og «Pelles Bursdag» til en del av vår hverdag. Og «Vandringsvisa» til Skjæraasen, er det en gammel folkemelodi? Nei, den er komponert av Finn Ludt. Han har også tonesatt Erik Byes «Vår herres klinkekule».

Musikken og mannen

Den Gode Melodi har tidligere gjestet Flammen med et Dagperle-program om Evert Taubes liv og musikk. Nå er turen kommet til Finn Ludt. Denne gangen kommer de som trio med Leif Blix, Lars Nygård og Stig Adolfsen. I 2018 var det hundre år siden Finn Ludt ble født, og da laget Den Gode Melodi en cabaret med mange av hans mest kjente melodier, og bandt dem sammen med et kåseri om hans liv og virke.

– Det er litt ekstra stas at Finn Ludts barn med ektefeller også vil besøke Nittedal og Flammen for å oppleve denne dagperlen på torsdag, sier kulturhusleder Mariann Torsvik. Hun legger til at det som alltid er kringle og kaffe inkludert i billettprisen.