Den kulturelle barnevogna er en arrangementsserie for voksne, med lav terskel for å ha med seg barnevogn og spedbarn. Asker kulturhus startet dette tilbudet i 2017. Flammen ble inspirert, og startet med tilbudet høsten for to år siden.

Tirsdagens konsert holdes i Lillesalen og har en varighet på 30-35 minutter. Det er tillatt å ha med barnevogn inn i salen, og musikk og lys blir lagt til et behagelig nivå slik at det passer både store og små ører. Alle voksne må løse billett, mens spedbarn går gratis.

Jonas Alaska fikk våren 2020 stor oppmerksomhet da han slapp tittelsporet fra sitt nye album, Roof Came Down - en svært personlig beretning om den overveldende opplevelsen det kan være å få barn for første gang. Den ærlige beskrivelsen av de store og motstridende følelsene, om å føle seg både usikker, uskikket og samtidig lammet av kjærlighet, ble omfavnet av publikum. På albumet har Alaska med seg to av landets dyktigste musikere, David Wallumrød (Bjørn Eidsvåg, Odd Nordstoga m.fl.) på tagenter og Olaf Olsen (Bigbang) på trommer. Alaska har også produsert albumet selv.