Nittedal og Hakadal Janitsjar har lenge hatt et ønske om å gjøre noe mer for de ukrainske barna som bor på Glittre-mottaket. 24. august spilte korpset på et arrangement i forbindelse med Ukrainas nasjonaldag.

- Nå ønsket vi å tilby dem noe mer, for å bringe noen lysglimt i hverdagen. Det gjør vi med å sette opp en ekstra runde med blant annet Sergej Prokofjevs musikalske eventyr om "Peter og Ulven", sier korpsleder Mona Hansen.

Tolker for barna

I utgangspunktet skulle korpset by på én forestilling kommende søndag. Nå blir det altså én til.

- Tidligere på dagen, før den fra før planlagte oppsetningen, inviterer vi barna fra mottaket til det vi håper og tror blir en storslått opplevelse. Vi i korpset gleder oss veldig og har jobbet på høygir de siste ukene, med planlegging av tekst, underholdningen og enkle kostymer. Til denne lukkede seansen har vi fått med oss Anna Kargaltseva Sandvik, som vanligvis er Nittedal bygdekor sin faste dirigent. Hun er fra Ukraina og skal oversette skuespiller Vanja Lie Wagenius ord, som forteller i Peter og ulven-seansen, sier en forventningsfull korpsleder.

Til vanlig jobber ukrainske Kargaltseva Sandvik i Akershus musikkråd/Norsk sangerforum for å fremme ukrainsk-norsk kultursamarbeid.

Unikum

Klokka 1500, fortsatt søndag, åpnes dørene igjen for små og store til en gratis forestilling i korpsets regi. Mona Hansen og dirigent Philip Hannevik satser stort på virkelig å janitsjarmere publikum med en skattekiste av opplevelser - for øyne og ører. Selv om musikken passer for hele familien påpeker dirigenten at barna er hovedfokuset.

- Jeg gleder meg veldig til å ha med Vanja Lie Wagenius som forteller i "Peter og ulven". Hun er rett og slett et unikum når det gjelder å kommunisere med barn. Jeg tar neppe for hardt i ved å love at både barn og voksne vil bli revet med, sier Philip Hannevik.

Foruten Peter og ulven blir det Harry Potter og filmmusikk fra Disneys "Encanto" i forestillingen som har en varighet på like under én time. Korpset, fortelleren og oversetteren lokker også med ansiktsmaling og popkorn.